Ο Βαρουφάκης στα βαθιά -Με Ντάισελμπλουμ το βάπτισμα, με ΥΠΟΙΚ της ΕΕ η συνέχεια - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης στα βαθιά -Με Ντάισελμπλουμ το βάπτισμα, με ΥΠΟΙΚ της ΕΕ η συνέχεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Γαλλίας θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης «επιθυμούσε να έλθει να με συναντήσει, θα τον δω την ερχόμενη Δευτέρα», ανέφερε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι ήδη είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Γάλλος πολιτικός, η χώρα του θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες ανάμεσα στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους ηγέτες στην Ευρωζώνη, ιδίως με την κυβέρνηση της Γερμανίας. Διευκρίνισε όμως πως «κανείς δεν μιλάει για διαγραφή χρέους, καθώς αυτό θα σήμαινε τη μεταφορά του βάρους από τον Έλληνα φορολογούμενο στον Γάλλο ή τον Γερμανό ή τον Βέλγο» και προσθέτει ότι «το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει το χρέος πιο βιώσιμο».

Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία βρίσκεται «στην κατάλληλη θέση ώστε να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Ευρώπη, στην οποία ανήκουμε, την Ευρώπη της δημοσιονομικής σοβαρότητας, η οποία θέλει να βλέπει τις δεσμεύσεις να εφαρμόζονται, και τη Νότια Ευρώπη, και ειδικά την Ελλάδα, η οποία σήμερα υποφέρει και χρειάζεται να βρει έναν άλλο δρόμο από αυτόν που είχε πάρει, για να επιστρέψει στην ελπίδα και στην ανάπτυξη», δηλώνει ο κ. Σαπέν.

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας υπογραμμίζει πως είναι προς το συμφέρον της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας να «βρει μαζί με εμάς, μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον σωστό δρόμο που πρέπει να πάρει για να τηρήσει τις επικείμενες προθεσμίες και να κοιτάξει προς το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης νέων συμφωνιών για νέα προγράμματα στήριξης».

Στο Παρίσι θα συναντηθεί , το πρωί της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου, και με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν. Ο κ. Πάντοαν, από τους στενότερους συνεργάτες του Ματέο Ρέντσι, έχει δηλώσει σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι αισιόδοξος και θεωρεί πως θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, από τη στιγμή που η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξυπηρετεί τόσο το συμφέρον ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της χώρας μας.

Επαφές με Ντάισελμπλουμ

Ο κ. Βαρουφάκης, πριν καν ορκιστεί υπουργός Οικονομικών, είχε την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ αύριο, που φθάνει στην Αθήνα, μετά το το τετ α τετ που θα έχει με τον πρωθυπουργό ο Ευρωπαίος εξιωματούχος θα συναντηθεί και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Βαρουφάκης Μισέλ Σαπέν χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ