Νέο τελεσίγραφο της ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια, αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο τελεσίγραφο της ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια, αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηχητικό μήνυμα δημοσιοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης από το Ισλαμικό Κράτος στο οποίο φέρεται να ακούγεται η φωνή του Ιάπωνα ομήρου Κέντζι Γκότο ο οποίος ζητά να αφεθεί ελεύθερη στα σύνορα με την Τουρκία ως το ηλιοβασίλεμα της 29ης Ιανουαρίου η Ιρακινή γυναίκα που κρατείται σε φυλακές της Ιορδανίας.

Διαφορετικά, θα εκτελεστεί ο Ιορδανός πιλότος που βρίσκεται επίσης αιχμάλωτος στα χέρια των τζιχαντιστών.

«Είμαι ο Κέντζι Γκότο. Αυτό είναι ένα ηχητικό μήνυμα με παραλήπτη εσάς. Αν η Σάιντα αλ Ρισαουί δεν αφεθεί ελεύθερη στα τουρκικά σύνορα μέχρι το ηλιοβασίλεμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου ώρα Μοσούλης ο Ιορδανός πιλότος Μουάθ αλ-Κασασμπέχ θα εκτελεστεί αμέσως» ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα.

Όπως μετέδωσε πάντως το πρακτορείο Ρόιτερς δεν έχει καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της αυθεντικότητας του ηχητικού μηνύματος που δημοσιοποιhostages-527ήθηκε στο YouTube και αν όντως η φωνή που ακούγεται είναι του Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αναλύει το νέο ηχογραφημένο μήνυμα όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου» δήλωσε ο Άμπε. «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκόνο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» συμπλήρωσε. «Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Σίνζο Άμπε .

Το νέο βίντεο που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, όπως ανέφερε η αμερικανική υπηρεσίας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). Η μορφή αυτής της καταγραφής θυμίζει τα δύο προηγούμενα ηχητικά βίντεο των οποίο η αξιοπιστία θεωρήθηκε μεγάλη. Εμφανίζει μία σταθερή εικόνα του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο όπου ακούγεται να διαβάζει στα αγγλικά ένα μήνυμα.

Σε αυτό εξηγεί ότι ο Ιορδανός πιλότος που είναι επίσης όμηρος θα εκτελεστεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει πριν τη δύση του Ηλίου ώρα Μοσούλης μια ιρακινή γυναίκα που έχει ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανταλλάξει τον Γκότο με την ιρακινή Σάιντα αλ Ρισαουί η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ιορδανία για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα επιθέσεων στο Αμμάν το 2005.

Η λύση αυτή θα ικανοποιούσε το Τόκιο, αλλά είναι δύσκολο να την αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κοινή γνώμη στην Ιορδανία. Το Τόκιο ωστόσο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της Ιορδανίας να σώσει τον Γκότο καθώς ήδη η ιαπωνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση πριν από λίγες ημέρες του άλλου Ιάπωνα ομήρου Αρούνα Γιουκάουα.

Νέο τελεσίγραφο της ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια, αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νέο τελεσίγραφο της ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια, αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νέο τελεσίγραφο της ISIS: Απελευθερώστε την τζιχαντίστρια, αλλιώς σκοτώνουμε τον Ιορδανό πιλότο [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ