Κομισιόν: Δεν υπάρχει κούρεμα χρέους, σεβαστείτε την Ευρώπη - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δεν υπάρχει κούρεμα χρέους, σεβαστείτε την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκάθαρος αναφορικά με το ζήτημα διαγραφής του ελληνικού χρέους εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο Ζαν Κλον Γιούνκερ, ο οποίος, δηλώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα για την Κομισιόν».

Ο πρόεδρος της ΕΕ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει τι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

«Μου είπε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά ως μια πρόκληση και του απάντησα ότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά μια πρόκληση» επισήμανε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαιώνει πως η Ευρωζώνη δεν θα δεχθεί την όποια απαίτηση της Αθήνας για κούρεμα χρέους και προσθέτει ότι το σημείο εκκίνησης για τη νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι οι κανόνες που καθορίζονται με βάση μια κοινή συμφωνία, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Μάλιστα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια ασυνήθιστα σκληρή τοποθέτηση επισημαίνει ότι την επομένη των ελληνικών εκλογών δεν ανέτειλε ένας καινούργιος κόσμος.

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σέβονται τη λαϊκή ψήφο στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την κοινώ γνώμη και τα κοινοβούλια της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ