Euobserver: Ποιος είναι ποιος στην ελληνική κυβέρνηση; Θα μπορέσει να μείνει ενωμένη; - iefimerida.gr

Euobserver: Ποιος είναι ποιος στην ελληνική κυβέρνηση; Θα μπορέσει να μείνει ενωμένη;

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ποιος είναι ποιός στη νέα ελληνική κυβέρνηση;», όπου σχολιάζεται ότι η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ιδεολογική ευρύτητα η οποία θα επηρεάσει την ικανότητα διαπραγμάτευσης της με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Οσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκειμένου να προετοιμάσει τις σχέσεις του με ξένους ηγέτες, με προοπτική την ανάληψη της εξουσίας.

Η επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη στη θέση του Υπουργού Οικονομικών θεωρείται πραγματιστική και έχει ως στόχο να καθησυχάσει τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο euobserver τη χαρακτηρίζει φιλοευρωπαϊκή και φιλική προς τη Γερμανία, δεδομένου ότι ο Νίκος Κοτζιάς διαθέτει διδακτορικό από τη Γερμανία στο θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επιλογή χαρακτηρίζεται ως ένα υψηλού συμβολισμού μήνυμα προς τις Βρυξέλλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής,μιλούσε κατά του ευρώ και παρουσιαζόταν ευρωσκεπτικιστής κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχολιάζει ο euobserver και σημειώνει ότι μετά τη θητεία του, οι θέσεις του έχουν γίνει περισσότερο φιλοευρωπαϊκές.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προέρχεται από την αριστερή πλατφόρμα του κόμματος και τάσσεται κατά του ενιαίου νομίσματος, επισημαίνεται.

Όσον αφορά τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφέρει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιθυμούσαν σφόδρα το εν λόγω υπουργείο, δεδομένου ότι η άμυνα αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία της πολιτικής τους. Αν και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, τώρα ο στόχος αυτός θα πρέπει να μετριαστεί, σχολιάζει ο euobserver και συμπληρώνει ότι το Υπουργείο Άμυνας θεωρείται ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα υπουργεία.

Ο ορισμός του Παναγιώτη Νικολούδη (ειδικού σε θέματα Διαφθοράς) ως αρμόδιου για θέματα Διαφάνειας, στέλνει ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες και στον ελληνικό λαό για την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη συστημική διαφθορά, σημειώνεται στο άρθρο.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση αποτελείται από τέσσερις ευρωσκεπτικιστές, αλλά σχολιάζει ότι ο Τσίπρας τοποθέτησε στους τομείς της Οικονομίας και των Εξωτερικών σεβαστές και πραγματιστικές φωνές, τονίζοντας την επιθυμία των Ελλήνων να εργαστούν εντός των υφιστάμενων πλαισίων. Ωστόσο, όπως σημειώνει, το πώς θα καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να παραμείνει ενωμένη και ποιες τάσεις θα επικρατήσουν απομένει να φανεί. Για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, πρόκειται για αχαρτογράφητα εδάφη, καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ