Νέος υπουργός Δικαιοσύνης: Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχθούν οι αδύνατοι - iefimerida.gr

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης: Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχθούν οι αδύνατοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο απερχόμενος υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κυβέρνηση και έφτασε σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διατηρήθηκε η χώρα στην ευρωζώνη. Ακόμα, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου και τα εκκρεμή νομοθετήματα, ενώ τόνισε ότι το έργο του υπουργείου υλοποιήθηκε παρά τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχαστεί το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και ναι μεν να έχει το χαρακτηριστικό της αυστηρότητας, αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια. «Ακόμη και στις φυλακές πρέπει να προσεχτούν οι αδύνατοι» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ