Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες] - iefimerida.gr

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ημέρα καθυστέρηση ορκίστηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος δεν πρόλαβε την Τρίτη να βρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο ακαδημαϊκός Νίκος Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πληροφορήθηκε τελευταία στιγμή την υπουργοποίησή του και δεν πρόλαβε την πτήση για την Αθήνα, συνεπώς, κατέβηκε στην πρωτεύουσα την Τετάρτη για να βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγή πολιτικής με έμφαση στους ασθενέστερους και αδύνατους, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει ο πολίτης και ιδιαίτερα ο αδύναμος.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ένα πολύ σημαντικό έργο ούτως η άλλως για τη χώρα, αλλά τώρα πολύ βαρύτερο με συνθήκες κρίσης. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, πολύ κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων, έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια. Πρέπει να προτρέξουμε σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους ανθρώπους που θα μπορεί ο άνθρωπος να βρει το δίκιο του. Δε το λέω ως κριτική αλλά ως διαφωνία πολιτική ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής, χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος και του κράτους δικαίου» είπε ο καθηγητής του ποινικού δικαίου και νέος υπουργός Δικαιοσύνης.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Νίκος Παρασκευόπουλος: Ο υπουργός του Τσίπρα που ορκίστηκε μια μέρα μετά τους υπόλοιπους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Από τη πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, υπεραμύνθηκε του έργου που αφήνει πίσω του υποστηρίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα αλλά με τι θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά διατηρήθηκε στην Ευρωζώνη.

«Προεδρεύσαμε στην ΕΕ και ήταν η πιο γόνιμη της πενταετίας. Κάναμε τομές που άλλαξαν την εικόνα της χώρας . Ενδεικτικά τον κώδικα δικηγόρων που επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι δικηγόροι να αλλάξει, το νόμο για ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Θεσπίσαμε την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων, τη ρύθμιση κατά της παιδικής πορνογραφίας, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (η μόνη χώρα που δεν υπήρχε) και την ικανοποίηση για τυχόν μη εύλογη έκβαση δίκης. Εκκρεμούν και άλλα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν.

Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε δικαστικούς λειτουργούς, με αγώνα επαναφέραμε αποδοχές στα επίπεδα 2012, και 50% αναδρομικά. Είχαμε δεσμευθεί ότι μέσα στο 2015 θα αποκαθιστούσαμε τις αποδοχές.. Ευχόμαστε επιτυχία για το καλό της χώρας και καλή δύναμη».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε λέγοντας «Ευχαριστώ πολύ. Το υπουργείο έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα, δημοκρατία και κράτος δικαίου, αλλά τώρα πολύ βαρύτερο με συνθήκες κρίσης. Η δικαιοσύνη πρέπει στο πλευρό των αδυνάτων να έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα, αλλά και την επιείκια. Πρέπει να προτρέξουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους ανθρώπους που θα μπορεί ο άνθρωπος να βρει το δίκιο του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ