Ντιέγκο Νέρια Λεχάραγα: Ο άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα και συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντιέγκο Νέρια Λεχάραγα: Ο άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα και συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος γίνεται ο πρώτος Ποντίφικας στην Ιστορία που δέχεται στο Βατικανό έναν τρανσέξουαλ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα Hoy (Σήμερα) ο 48χρονος Ντιέγκο Νέρια Λεχάραγα ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα, αλλά έχει εδώ και χρόνια υποβληθεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, ο ίδιος συνάντησε το περασμένο Σάββατο τον Ποντίφικα έπειτα από επιστολή που του έστειλε.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος δήλωσε ότι μεγάλωσε ως καθολική και πάντα πάλευε να γίνει αποδεκτός από την εκκλησία, νιώθοντας όμως φυλακισμένος μέσα σε σώμα γυναίκας. «Η φυλακή μου ήταν το ίδιο μου το σώμα, επειδή δεν αντιστοιχούσε σε καμία περίπτωση με αυτό που ένιωθε η ψυχή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι κάποτε ο κληρικός της ενορίας του τον είχε περιγράψει ως «κόρη του διαβόλου».

Ντιέγκο Νέρια Λεχάραγα: Ο άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα και συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ετσι, όταν άκουσε ότι γίνονταν προσπάθειες από τον Πάπα να προσεγγίσει τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους από την εκκλησία και κυρίως όταν τον άκουσε να λέει για τους ομοφυλόφιλους: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;», ο Ντιέγκο αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον Ποντίφικα. Τότε ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε αρχικά με ένα τηλεφώνημα και στη συνέχεια κανονίστηκε μια συνάντηση στο Βατικανό, η οποία έγινε το προηγούμενο Σάββατο.

Στη συνάντηση ο 48χρονος Ισπανός πήγε συνοδευόμενος από την αρραβωνιαστικιά του και ρώτησε τον ηγέτη της Καθολικής εκκλησίας αν υπάρχει «κάπου στον οίκο του Θεού, χώρος και για εκείνον». Σύμφωνα πάντα, με τα όσα ανέφερε στο «Hoy» ο Ντιέγκο, ο Πάπας απάντησε με μία κίνηση γενναιοδωρίας, αγκαλιάζοντάς τον.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση της συνάντησης από το Βατικανό.

Ντιέγκο Νέρια Λεχάραγα: Ο άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα και συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας τρανσέξουαλ Πάπας Φραγκίσκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ