Γκάμπριελ: Δεν μπορώ να φανταστώ κούρεμα ελληνικού χρέους -Μην προχωρήσει η Ελλάδα με κινήσεις όπως η Cosco - iefimerida.gr

Γκάμπριελ: Δεν μπορώ να φανταστώ κούρεμα ελληνικού χρέους -Μην προχωρήσει η Ελλάδα με κινήσεις όπως η Cosco

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομίας και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους και επιπλέον η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε ενέργειες χωρίς να συνεννοηθεί με τους εταίρους φέρνοντας το παράδειγμα της Cosco.

«Είναι σαφές πως πρέπει να έχουμε στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Αλλά επίσης είναι σαφές πως κι εμείς πρέπει να είμαστε δίκαιοι με το δικό μας λαό και με τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο συμπλήρωσε: «Οι πολίτες των άλλων κρατών του ευρώ έχουν δικαίωμα να δουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνδέονται με τις πράξεις αλληλεγγύης. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει τη δική της ιστορία και δεν μπορεί να διαχωριστεί κανείς από αυτό μέσω νέων εκλογών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ελπίζουμε σε δίκαιες συνομιλίες με τη νέα ελληνική κυβέρνηση που στοχεύουν στην υποστήριξη των ισχυουσών συμφωνιών».

Ο κ. Γκάμπριελ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με τους εταίρους πριν από τη λήψη αποφάσεων που συνδέονται με τα προγράμματα διάσωσης, όπως η ανακοίνωση ότι παγώνει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. «Τα πράγματα που η Ελλάδα δεν θα κάνει, δεν μπορούν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και εργοδότες άλλων χωρών».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζιγκμαρ Γκάμπιελ κούρεμα χρέους Cosco
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ