Η Ιορδανία υποκύπτει στην ISIS και απελευθερώνει την τζιχαντίστρια -Ποιος ο όρος που θέτει - iefimerida.gr

Η Ιορδανία υποκύπτει στην ISIS και απελευθερώνει την τζιχαντίστρια -Ποιος ο όρος που θέτει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιορδανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του προτίθεται να παραδώσει την ιρακινή επίδοξη καμικάζι Σατζίντα αλ Ρισάουι, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο και κρατείται σε ιορδανική φυλακή, αν απελευθερωθεί ο Iορδανός πιλότος, ο οποίος κρατείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Η Ιορδανία είναι έτοιμη να απελευθερώσει την κρατούμενη Σατζίντα αλ Ρισάουι αν ο ιορδανός πιλότος Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ απελευθερωθεί και του χαριστεί η ζωή», δήλωσε ένα κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Μοχάμεντ αλ Μομάνι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο δεν αναφέρθηκε στον Ιάπωνα όμηρο των τζιχαντιστών, τον Κέντζι Γκότο.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ημέρες μετά το βίντεο της ISIS με το οποίο απαιτούσε από την Ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200.000.000 δολάρια μέσα σε 72 ώρες για την απελευθέρωση των δύο Ιαπώνων ομήρων, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον έναν αλλά ως νέο αντάλλαγμα ζητήθηκε την απελευθέρωση της Αλ Ρισάβι.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Mu'ath Safi Yousef al-Kaseasbeh αιχμαλωτίστηκε, όταν στις 24 Δεκεμβρίου 2014, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis τζιχαντίστρια όμηρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ