Ποιοι και πως θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Ποιοι και πως θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο καθορίζει τα κριτήρια και τα μόρια στα οποία αντιστοιχεί το καθένα από αυτά, για την κατάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ εστάλη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως είναι ήδη γνωστό το 10% του προσωπικού που περνάει στην εφεδρεία θα επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο, το 30% θα απορροφηθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ένα ακόμη ποσοστό θα επαναπροσληφθεί ως εποχιακό προσωπικό και ένα μέρος του, που δεν εκπληρώνει τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, θα απολυθεί.

Το προσωπικό που θα ενταχθεί στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, που θα ανανεώνονται σε τακτικά διαστήματα, θα λαμβάνει επί 12 μήνες το 60% των αποδοχών του.

Στα κριτήρια κατάταξης για το προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης δίδεται έμφαση στις ειδικές γνώσεις, ενώ για το προσωπικό της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην οικογενειακή κατάσταση.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα άτομα με αναπηρία, τους έχοντες σύζυγο ή την επιμέλεια τέκνων με αναπηρία, καθώς και για τους συζύγους που έχουν χαρακτηριστεί και οι δύο ως πλεονάζοντες. Το ΑΣΕΠ, ενοποιεί τους Πίνακες των φορέων δύο φορές το χρόνο. Εξαιρετικά για το πρώτο έτος η ενοποίηση γίνεται κάθε τρίμηνο.

Διαβάστε ΕΔΩ το Προεδρικό Διάταγμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ