Κοτζιάς στη La Stampa: Επιδιώκουμε συμβιβασμό για το χρέος - iefimerida.gr

Κοτζιάς στη La Stampa: Επιδιώκουμε συμβιβασμό για το χρέος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ICONPRESS/ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμμαχία με τον Καμμένο θα βοηθήσει την κυβέρνηση να επιτύχει καλύτερα τους στόχους της, αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για το χρέος δηλώνει ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ενώ και ο Πάνος Καμμένος δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ότι η Ευρώπη οφείλει να βοηθήσει την Ελλάδα στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Νίκος Κοτζιάς ρωτήθηκε από την Ιταλίδα δημοσιογράφο Τόνια Μαστρομπουόνι για τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος , όπως αναφέρει η Μαστρομπουόνι, «είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του αναφορικά με τη μετανάστευσημ την Ευρώπη και τους ομοφυλόφιλους». Ο νέος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια βασική συνεισφορά στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης των στόχων της κυβέρνησης».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να απορρίψει τις προτάσεις της Τρόικα, ο κ. Κοτσιάς απαντά: «Ακριβώς. Η ψήφος των Ελλήνων είναι σαφής», ενώ στον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζήτησε τη στήριξη του νεοεισερχόμενου στη Βουλή φιλοευρωπαϊκού Ποταμιού, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών απαντά: «Ζητήσαμε τη στήριξη και του Ποταμιού στο κοινοβούλιο. Ομως,ο δικός μας στόχος είναι σαφής και όποιος τον προσυπογράφει, το γνωρίζει αυτό».

«Στις ιταλικές εφημερίδες γράφεται επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες ότι το σημείο καμπής της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα θα μπορούσε να είναι μία επιμήκυνση της αποπληρωμής τους χρέους. Αυτό θα είναι ένας αποδεκτός συμβιβασμός ή αιτία ρήξης;», ρωτά η Μαστρομπουόνι για να πάρει την απάντηση του κ. Κοτζιά: «Η ιστορία χιλιετιών της Ευρώπης είναι γραμμένη από μάχες και συμβιβασμούς. Εμείς θέλουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό για το (καλό) του ελληνικού λαού».

Οσο για τον νέο υπουργό Άμυνας, η Τόνια Μαστρομπουόνι σχολιάζει: «Στην Ευρώπη θεωρείται ο “μαύρος άνθρωπος” της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο σύμμαχος που με τις ακραία εθνικιστικές, ομοφοβικές και αντιμεταναστευτικές δηλώσεις έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Ελλάδα». Η δημοσιογράφος της «La Stampa» χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «άκαμπτο» αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην Τρόικα την οποία θέλει «να πετάξει έξω από την Ελλάδα και να βάλει τέλος στη λιτότητα».

Ο κ. Καμμένος μιλώντας στη Μαστρομπουόνι ξεκαθάρισε πως «δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει ακόμη να αρχίσει».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος προσθέτει:«θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία».

«Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέψουν στις χώρες τους» δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο υπουργός Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις θέσεις του» και πως «αποτελεί κοινή θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και οικονομικά την Ελλάδα, να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα σύνορά της, διότι είναι μια χώρα πιο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτσιάς Πάνος Καμμένος La Stampa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ