Μήνυμα της Bundesbank: Θα υπάρξουν μοιραίες συνέπειες αν η Ελλάδα πει «όχι» στο πρόγραμμα - iefimerida.gr

Μήνυμα της Bundesbank: Θα υπάρξουν μοιραίες συνέπειες αν η Ελλάδα πει «όχι» στο πρόγραμμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Bundesbank στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα πριν καν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος και τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Το μέλος της γερμανικής τράπεζας Γιόακιμ Νάγκελ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, κάνει λόγο για «μοιραίες συνέπειες» που θα έχει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το όποιο σταμάτημα του προγράμματος διάσωσης από την πλευρά της Ελλάδας. «Εάν η συνέχιση του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα τεθεί εν αμφιβόλω, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα χάσουν την επαφή τους με τη χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα. Αυτό θα έχει μοιραίες συνέπειες για την ελληνική οικονομία».

Από την άλλη, αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόσφατα εκλεγμένος Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε πως θα πάρει πίσω όλα τα μέτρα λιτότητας και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, που βρίσκεται στο 177% του ΑΕΠ. Η ΕΕ, επί του παρόντος, έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα το τέλος Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να εκταμιευτεί η τελευταία δόση των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε «παγώσει», όπως άλλωστε και η τελευταία αναθεώρηση από την πλευρά της Τρόικα. Η απάντηση της Αθήνας είναι πως δεν αποδέχεται το «deadline».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank ΕΚΤ πρόγραμμα διάσωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ