Ο Μάρδας και όχι η Βαλαβάνη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους - iefimerida.gr

Ο Μάρδας και όχι η Βαλαβάνη στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους

(ΑΠΕ/ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Λύθηκε- έστω με καθυστέρηση- ο γρίφος των αρμοδιοτήτων των νέων αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, καθώς αυτός που τελικά αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι ο καθηγητής Δημήτρης Μάρδας και όχι η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του Γιώργος Μαυραγάνη.

Αυτό σημαίνει ότι στην Καραγιώργη Σερβίας θα συστεγάζονται πλέον δύο γυναίκες, με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και με πρώτη προτεραιότητα την αντιστροφή της κακής εικόνας στα φορολογικά έσοδα, όπως αυτή διαμορφώνεται τους τελευταίους δυόμιση μήνες. Το χαρτοφυλάκιο της φορολογίας είναι μάλλον κάτι νέο για τη Νάντια Βαλαβάνη, καθώς οι βασικές της παρεμβάσεις στη Βουλή είχαν να κάνουν κυρίως με τις αποκρατικοποιήσεις (ΤΑΙΠΕΔ) και το τραπεζικό σύστημα.

Στα βαθιά πέφτει και ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ως νωρίς το απόγευμα φαινόταν ότι θα διαδεχθεί το Γιώργο Μαυραγάνη, με «διαβατήριο» την πρόσφατη μελέτη του για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Αν και στο πεδίο της εξειδίκευσης του συμπεριλαμβάνονται τα δημόσια οικονομικά, το πέρασμα του από την κυβέρνηση Σημίτη είχε να κάνει με τη Γ.Γ. Εμπορίου, ενώ αμέσως μετά ανέλαβε επικεφαλής του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ