Προφυλακιστέοι άλλοι δύο συνεργοί του Ξηρού: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους - iefimerida.gr

Προφυλακιστέοι άλλοι δύο συνεργοί του Ξηρού: Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, της Αγγελικής και των Πυρήνων, μετά την απολογία τους ενώπιον του εφέτη ανακριτή, στον οποίο υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα της....εξυπηρέτησης που έκαναν σε φίλους τους, πρώην συγκρατούμενους.

Ο 29χρονος και ο 23χρονος, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και τα αποτυπώματά τους, που βρέθηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια σε “ύποπτα” σημεία.

Ο 29χρονος Αλβανός επανέλαβε όσα είχε πει στην αντιτρομοκρατική, όπου και αναγνώρισε την Αγγελική στο πρόσωπο της “Μαρίας” την οποία και μετέφερε στο Λουτράκι αλλά και στην αποθήκη στην Ανω Φούσα.

Όπως είπε, μετέφερε την “Μαρία” σε διάφορα σημεία κυρίως σε σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων, χωρίς όμως να γνωρίζει κάτι περισσότερο.

“΄Οταν φτάσαμε στον Ασπρόπυργο πήγαμε σε μία αποθήκη στην περιοχή Άνω Φούσα όπου η "Μαρία" άνοιξε με κλειδιά που είχε μαζί της. Μπήκαμε μέσα, ήταν άδεια και αφήσαμε εκεί τα ψώνια. Στη συνέχεια, φύγαμε και τη μετέφερα στο Πεδίον του Άρεως από όπου την είχα πάρει (...) Μετά από δύο μέρες πήγα με το αμάξι στη Γλυφάδα και συναντήθηκα με τη "Μαρία" στο πάρκινγκ έξω από τα Goody's χωρίς να κατέβω από το αμάξι. Μπήκε μέσα πήγαμε και σε άλλο σουπερ μάρκετ και καταλήξαμε στο σπίτι στο Λουτράκι, κοντά στη λίμνη. Δεν αντιλήφθηκα τίποτα ύποπτο στο σπίτι". Μάλιστα, κάποια βράδυα είχε μείνει όπως είπε μαζί της στο Λουτράκι, ωστόσο όλα....χάλασαν όταν είδε μέσα στην τσάντα της ένα μαύρο πιστόλι.

“Η "Μαρία" μου είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και πριν φύγουμε από το σπίτι, είδα μέσα στη τσάντα της ένα όπλο - πιστόλι, μαύρου χρώματος. Μόλις το είδα το έβγαλα από τη τσάντα νευριασμένος και της είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και την ρώτησα αν θέλει να με βάλει φυλακή. Αυτή μου απάντησε ότι δεν το κουβαλούσε μαζί της αλλά το είχε πάντα στο σπίτι. Μετά από αυτό πήρα την απόφαση να φύγω αλλά δεν πήρα τα ρούχα μου για να μην το καταλάβει. Της είπα ότι θέλω να φτιάξω το αυτοκίνητό μου και ότι δεν γίνεται να πάμε για ψώνια τη συγκεκριμένη μέρα, όσο κι αν επέμενε. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε από το σπίτι στο Λουτράκι και κατόπιν οδηγιών της "Μαρίας", την άφησα στον Κορυδαλλό και πήγα στο σπίτι φίλου μου. Πριν την αφήσω κανονίσαμε πάλι ένα ραντεβού την επόμενη μέρα στη Γλυφάδα, όμως είχα αποφασίσει ότι δεν θα τη συναντήσω ξανά".

Ο 23χρονος -αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, στο λευκό βανάκι που εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω και θεωρείται από τις αρχές μέσο διαφυγής μετά το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού- αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, υποστηρίζοντας ότι μπλέχτηκε όταν ένας φίλος του τού ζήτησε να βάλει μπροστά ένα αυτοκίνητο που είχε χαλάσει. Η αμοιβή του θα ήταν 1500 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ