Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] - iefimerida.gr

Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Τσιρώνης, Βαγγέλης Αποστόλου και Παναγιώτης Σγουρίδης θα επιφορτιστούν με το έργο της ανάπτυξης στην κυβέρνηση Τσίπρα καθώς όλοι τους τοποθετήθηκαν στις θέσεις κλειδιά του υπερυπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο μαθηματικός με την πλούσια αντιδιδακτορική δράση, που ήταν επί πολλά χρόνια πλάι στον Χαρίλαο Φλωράκη και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον Συνασπισμό το 2000. Ακολούθησε η εκλογή του με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007, το 2009 αλλά και το 2012 είναι από σήμερα ο νέος υπουργός Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης

Ο χημικός, που δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική και ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Χημείου το 1979, αλλά και ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. (Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων) αναλαμβάνει από σήμερα αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Ο κ. Τσιρώνης, έχει διατελέσει μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας από το 1999 μέχρι το 2006. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου και συντακτικό μέλος της εφημερίδας «Πράσινη Πολιτική».

Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου

Ο υπάλληλος τη Αγροτικής με τις σπουδές στη Δασολογία από την Εύβοια, ο οποίος διακρίθηκε ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μπορεί να απέτυχε να εκλεγεί περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο, από σήμερα είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης

«Το πάθος για την ανάπτυξη, τη δημοκρατία για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Την υπευθυνότητα στους λόγους και τα έργα, στις θέσεις και τις πράξεις. Το μέτρο στις πολιτικές επιλογές, στην ορθολογική κρίση και την ψύχραιμη στάση». Ετσι περιγράφει ο Παναγιώτης Σγουρίδης την πολιτική του διαδρομή η οποία πριν καταλήξει στους ΑΝΕΛ είχε αρχικό σταθμό το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σγουρίδης εξελέγη πολλές φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 κατέβηκε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ.

Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Λαφαζάνης, Τσιρώνης, Αποστόλου, Σγουρίδης: Το επιτελείο της Ανάπτυξης [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργός ανάπτυξη εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ