Βούλιαξε το Χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης -Βυθίζονται οι τράπεζες - iefimerida.gr

Βούλιαξε το Χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης -Βυθίζονται οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... σπασμένα φρένα πήγε προς τα κάτω σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 15.35, μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες πάνω από 6%, κινούμενος κάτω από τις 770 μονάδες, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Στο κλείσιμο, πάντως, οι ζημιές περιορίστηκαν και ο Γ.Δ. έκλεισε τελικά στις 783,53 μονάδες, με απώλειες 3,69%. Από το πρωί, πάντως, τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονταν -και σήμερα- οι μετοχές των τραπεζών, καθώς ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, με απώλειες άνω του 15%.

Όπως ανέφερε και στο πρωινό σχόλιό της η Beta Χρηματιστηριακή, οι πιθανότητες η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές των διοικήσεων των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, στις οποίες ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι επίσης ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ