Ποιο ξένοι θα έρθουν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα - iefimerida.gr

Ποιο ξένοι θα έρθουν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ξεκινούν τα ταξίδια και οι συνεχείς συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη επαφή εκτός Ελλάδας για τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα είναι στην Κύπρο ενώ την Πέμπτη υποδέχεται τον Μάρτιν Σουλτς.

Μια σειρά επαφών ξεκινά για τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί το συντομότερο δυνατό στην Κύπρο προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ωστόσο πριν βρεθεί στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι ο Μάρτιν Σουλτς. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter. Είχε δεσμευθεί άλλωστε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό αμέσως μετά την εκλογή του, ότι θα πραγματοποιούσε το ταξίδι προκειμένου να συναντηθεί μαζί του, πριν τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή.

Προσκλήσεις από Ολαντ και Νταβούτογλου

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα δεν σταματούν φυσικά εντός συνόρων. Ο Φρανσουά Ολάντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό λίγες ώρες μετά την εκλογή του, καλώντας τον στο Παρίσι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και τονίζοντάς του ότι μπορεί να υπολογίζει τη Γαλλία ως σύμμαχο της Ελλάδας.

Πρόσκληση απηύθυνε στον Τσίπρα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «Τον περιμένω σύντομα στην Τουρκία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας επαφές ταξίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ