Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ): Η Ελλάδα χρωστάει στον γαλλικό λαό 40 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ): Η Ελλάδα χρωστάει στον γαλλικό λαό 40 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, αν και τάσσεται υπέρ του να δοθεί χρόνος προσαρμογής στη νέα κυβέρνηση, αποκλείει τη συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιόφωνο: «Θα υπάρξει μια συζήτηση για το χρέος αλλά υπενθυμίζω ότι τα 40 δισ. ευρώ που η Ελλάδα χρωστάει στη Γαλλία δεν οφείλονται στις αγορές ή στους κερδοσκόπους αλλά στους Γάλλους φορολογούμενους. Επομένως η διαγραφή των 40 δισ. ευρώ θα ήταν μια δωρεά στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε επιμήκυνση πρέπει να επιτρέπει στην Ελλάδα να βγει από την υπάρχουσα κατάσταση και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».

Πάντως, ο κ. Κερέ σε άλλη συνέντευξή του, αυτή τη φορά στη γερμανική Handelsblat, σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας. «Δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να αποφασίσει εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελάφρυνση του χρέους... Αλλά είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ελάφρυνση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν για νομικούς λόγους. Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση για να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Κερέ ΕΚΤ χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ