Ο Τσίπρας αναζητά συμφωνίες για Πρόεδρο Δημοκρατίας -Τι του ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας αναζητά συμφωνίες για Πρόεδρο Δημοκρατίας -Τι του ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναινετικές λύσεις για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας αναζητά ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο. Δεν προέκυψε όμως συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος έχει άλλη πρόταση για το όνομα και έθεσε όρους.


Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε τη συζήτηση και για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Από την πλευρά του Πρωθυπουργού έπεσαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κώστα Γαβρά, καθώς και ενός ακόμη προσώπου από τον καθηγητικό κύκλο των επωνύμων προσώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για το πρόσωπο που είχε προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την προηγούμενη εκλογή. Ο πρόεδρος του Ποταμιού του επανέλαβε ότι είχε προτείνει τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο και ότι θα επιμείνει στην πρότασή του, αφού εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο διαθέτει το κύρος, τη γνώση αλλά και την υπερκομματική ιδιότητα για να προταθεί στο ανώτατο αξίωμα της ελληνικής πολιτείας.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου και ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ποταμιού για το πρόσωπο που θα προτείνει και ζήτησε την στήριξή του και τις ψήφους του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά αλλά επανέλαβε ότι η στάση του Ποταμιού θα κριθεί από την τελική επιλογή του υποψηφίου προέδρου και από τις πολιτικές εξελίξεις. Ας σημειωθεί ότι μια από τις βασικές ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη είναι η παρουσία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, με την οποία διαφώνησε από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ