Τσακαλώτος στο BBC: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Τσακαλώτος στο BBC: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η Ευρωζώνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει εξ ολοκλήρου το τεράστιο χρέος της, δήλωσε στο BBC ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα από τα μέλη του στενού οικονομικού πυρήνα του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» τόνισε στο βρετανικό δίκτυο ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «δεν έχω συναντήσει κανέναν οικονομολόγο που να μπορεί να σας πει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρόκειται για μια πολύ αστεία και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη, με πολύ ισχυρές φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις, αν στείλουν το μήνυμα πως έπειτα από μια δημοκρατική εκλογή δεν ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν με τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι το τελικό μήνυμα πως αυτή είναι μια Ευρώπη που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη δημοκρατική αλλαγή και δεν μπορεί να συνεργαστεί και με την κοινωνική αλλαγή», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Επίσης, τόνισε πως θα είναι «ο χειρότερός μου εφιάλτης αν η Ευρωζώνη καταρρεύσει επειδή θα καταρρεύσει η Ελλάδα». «Και αν η Ελλάδα αποτύχει και εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Το λέγαμε από την αρχή πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο, το ευρώ είναι σε κίνδυνο, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, προέρχεται από τις ίδιες τις πολιτικές της λιτότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ