Επανέρχεται το όνομα του Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Επανέρχεται το όνομα του Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου κοινοβουλευτικού σώματος, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του «τρέχουν» για να κλειδώσει το όνομα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η ονοματολογία, άλλωστε, είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν από τις βουλευτικές εκλογές και ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο, παρά τις αρχικές διαψεύσεις φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο.

Η πρόθεση για Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά και το τηλεφώνημα που πυροδότησε φήμες

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο στο πρόσωπο που θα προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ, οι νεότερες εξελίξεις αναφέρουν ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Αυτό το σενάριο είχε ακουστεί και πριν από τις εκλογές, ενώ, τώρα ενδυναμώνεται, καθώς στην κυβέρνηση θα συμμετάσχει ένα κόμμα το οποίο προέρχεται από αυτόν τον πολιτικό χώρο.

Ωστόσο, εκείνο που έφερε ξανά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο προσκήνιο ήταν το τηλεφώνημα του ίδιου του Επιτρόπου στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Ο Νίκος Παππάς άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Ομως και ο ίδιος ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, λίγη ώρα μετά την εκλογική νίκη προϊδέασε για... εκπλήξεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προτείνει πρόσωπο από τον κεντροδεξιό χώρο.

«Θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαμορφώνει μεγάλες συναινέσεις» σημείωσε με νόημα ο Νίκος Παππάς.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα πως επίκειται νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το δημοσίευμα που δημιουργεί ερωτήματα

Πάντως, ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Europolitics έρχεται να δημιουργήσει νέα ερωτήματα.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομά του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας» και σχολιάζει πως είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Αβραμόπουλος θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο όταν το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα μπορεί να προχωρήσει στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί δημοσίως αυτή τη φήμη, χαρακτηρίζοντάς την «αβάσιμη», το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι στην Αθήνα, πολιτικοί αναλυτές που βρίσκονται κοντά στη «σχολή σκέψης» Αβραμόπουλου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα». Άλλες πηγές σημειώνουν ότι ο ίδιος ο επίτροπος το έχει αφήσει να εννοηθεί εδώ και εβδομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ