Συγχαρητήρια από τον Ερντογάν: Προτεραιότητα η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια από τον Ερντογάν: Προτεραιότητα η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και εξέφρασε την πρόθεση της Άγκυρας να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα.

Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησαν στον τουρκικό Τύπο για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναφερόμενοι φυσικά στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Στις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη, η συνέχεια είναι το βασικό. Για εμάς η βελτίωση και η ενδυνάμωση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας» δήλωσε ο Ερντογάν .

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα τονίζοντας πως «η Τουρκία θέλει να ξεκινήσουν εκ νέου οι διερευνητικές συζητήσεις για την υποχώρηση της έντασης στο Αιγαίο και η εξεύρεση λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα» ενώ συμπλήρωσε «Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στην επανέναρξη και την επιτάχυνση των συζητήσεων για το Κυπριακό και την αποκλιμάκωση της έντασης. Έχουμε δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια οπτική για το θέμα αυτό».

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ