Συγχαρητήρια του Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα -Τι είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος Πρόεδρος - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια του Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα -Τι είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος Πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκλογή του, τον κάλεσε να επισκεφθεί άμεσα το Παρίσι και του επεσήμανε πως μπορεί να υπολογίζει τη Γαλλία ως μία σύμμαχο χώρα.

Ο Φρανσουά Ολάντ προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ενώ δήλωσε στον γαλλικό Τύπο: «Η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας στη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου για το μέλλον της, προκειμένου να ξαναβρεί τον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης».

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Μερικές ώρες αργότερα, σε νέες δηλώσεις του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικα. «Η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη, η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ευρωζώνης», διαβεβαίωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιδίωξη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε δύο "αρχές": «την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα απέναντι σε αυτό που βιώνει η Ελλάδα, δηλαδή μια λιτότητα η οποία είναι ιδιαίτερα οδυνηρή» και πρόσθεσε ότι με αυτές κατά νου θα γίνουν οι συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ