Βαρουφάκης στο BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες [βίντεο] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στο BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και σύνδεση της αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδα με την ανάπτυξη μίλησε μία ημέρα μετά τις εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC.

«Στην ευρωζώνη θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιεί αυτή την ελληνική πανωλεθρία. Πρόκειται να θέσουμε τρία ή τέσσερα πράγματα στο τραπέζι: πραγματικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός λογικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους... Θέλουμε να συνδέσουμε την αποπληρωμή μας με την ανάπτυξή μας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης το βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Ο γνωστός οικονομολόγος τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, σημειώνοντας πως αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνδέσει τις πληρωμές με την ανάπτυξη.

Παράλληλα, ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί εποικοδομητικά με την ΕΕ για να αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι «να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ