Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ελλάδα η πρώτη χώρα μου, Γαλλία η δεύτερη. Ευχαριστώ και τις δύο. Ανήκω και στις δύο εξίσου». Αυτά σημείωνε συγκινημένος ο Ντέμης Ρούσσος, όταν πριν από έναν χρόνο περίπου παρασημοφορήθηκε από το γαλλικό κράτος. Ενας κοσμοπολίτης, ένας από τους λιγοστούς Ελληνες που έκαναν πραγματικά διεθνή καριέρα και που έχει ζήσει πραγματικά τα... πάντα. To διέκρινες στα μάτια του.

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δόξα, χρήματα, γυναίκες. Ολα στα πόδια του. Απόλυτη αποθέωση από τους φανς του ανά τον κόσμο, άφθονο χρήμα, αμέτρητες γυναίκες. «Εχω κάνει πολύ σεξ στη ζωή μου και με επώνυμες και με άγνωστες γυναίκες και το ευχαριστήθηκα», είχε πει. Εκανε δύο γάμους, έζησε με πέντε γυναίκες. «Υπήρξε μια περίοδος που έζησα τρομερή επιτυχία, μου ήρθαν όλα στη ζωή ξαφνικά. Έζησα όλη τη χλιδή της showbiz που εκείνη την εποχή ήταν ασύλληπτη, λεφτά, εταιρείες, μάνατζερ», είχε πει.

Tα μεγέθη που χαρακτηρίζουν τον Ρούσσο, απερίγραπτα. Από το λιοντάρι που... έκανε βόλτες στα πίσω δωμάτια του ιδιόκτητου πύργου του μέχρι τα κολλητιλίκια με τον Τσαρούχη ή τον Νταλί, τις επιθέσεις λατρείας αλλά και το γεγονός ότι είχε ζήσει ακόμη και... αεροπειρατεία.

Μια... σουρεάλ αεροπειρατεία

Και όταν λέμε ότι ο Ντέμης Ρούσσος ήταν ένας άνθρωπος που τα είχε ζήσει όλα εννοούμε ΟΛΑ. Ακόμη και αεροπειρατία, της οποίας, μάλιστα, άλλαξε την έκβαση. Ηταν το 1985, όταν ο τραγουδιστής βρισκόταν σε πτήση της TWA που κατελήφθη από αεροπειρατές. Οταν όμως οι καταληψίες αντιλήφθηκαν ότι ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν ο Ντέμης Ρούσσος διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή για τα γενέθλιά του!

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η ιστορία της κελεμπίας

Πέρα από το μούσι, τα μακριά μαλλιά του, τα εκφραστικά του μάτια και αυτή τη γνώριμη βραχνάδα του, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τυποιποιημένης του εικόνας ήταν η.... κελεμπία.

«Εκανα περιοδεία στην Ιταλία και ήταν μια πολύ ζεστή ημέρα. Το μεσημέρι βρήκα ένα κατάστημα που πουλούσε κελεμπίες. Την αγόρασα μεταξύ σοβαρού κι αστείου, αλλά εκείνη τη μέρα με είχε σώσει. Πήγα στη συναυλία με την κελεμπία, ο κόσμος ενθουσιάστηκε και η κελεμπία... έμεινε», είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή για το πώς ξεκίνησε να φορά το ρούχο αυτό που έγινε ταυτόσημο με την εικόνα του.

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Βέβαια, κάποια στιγμή έπαψε να τις φοράει και το έκοψε μαχαίρι. «Εφτασε μια στιγμή που τις πούλησα και τις πούλησα σε πολύ καλή τιμή. Ολα τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τώρα στο σπίτι μου δεν θα βρείτε ούτε μισή. Από τη στιγμή που τελειώνει κάτι, τελειώνει. Επιβιώνει ως ανάμνηση αλλά μέχρις εκεί, δεν έχει νόημα να κάθεσαι πάνω τους», είχε πει.

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ποιος ήταν ο Ντέμης Ρούσσος

Ο Αρτέμιος Βεντούρης Ρούσσος, όπως ήταν το όνομά του, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Ελληνες γονείς.Μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ο Ντέμης Ρούσσος συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα, χωρίς επιτυχία, μέχρι το 1968, που με το συγκρότημα Aphrodite's Child, ως τραγουδιστής αλλά και μπασίστας, γίνεται ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η χροιά της φωνής του τον κάνει να ξεχωρίζει.

Το συγκρότημα, όμως, λίγο αργότερα διαλύεται και ο Ντέμης Ρούσσος ξεκινά τη σόλο καριέρα του.

Το 1970 μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου κυκλοφορούν το δίσκο «Sex Power» και το 1977 το «Magic», ενώ καλύτερη συνεργασία τους αποδείχθηκε το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ντέμης Ρούσσος συμμετείχε στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Η πρώτη σόλο δισκογραφική επιτυχία ήρθε με το «We Shall Dance» που τον καθιέρωσε ως κορυφαίο τραγουδιστή πανευρωπαϊκά, κάνοντας την καριέρα του να εκτοξευθεί τη δεκαετία του '70, καθώς συνεχίστηκε με πολλούς επιτυχημένους δίσκους.

Ειδικά το τραγούδι «Forever and ever» ανέβηκε στην κορυφή πολλών ευρωπαϊκών charts το 1973.

Το 1974 κυκλοφορεί το «White Sails», μια αγγλική διασκευή του τραγουδιού «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε» του Δήμου Μούτση, με τον οποίο και συνεργάστηκε στη συνέχεια.

Μεγάλες επιτυχίες αποτέλεσαν τα τραγούδια «From souvenirs to souvenirs», «My Friend the Wind», «My Reason», «Velvet Mornings», «Goodbye My Love, Goodbye», «Someday Somewhere» και «Lovely Lady of Arcadia», τα οποία επανακυκλοφόρησε αργότερα σε διάφορες άλλες γλώσσες, ενώ το LP με τίτλο «Demis» έγινε χρυσό στην Αμερική.

Το 1980 τραγούδησε ντουέτο μαζί με τη Florence Warner και με τον Dick Morrissey στο σαξόφωνο το «Lost in Love» των Air Supply, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.


To 2010 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει με ηχογραφήσεις και περιοδείες, κάνοντάς μας περήφανους που ένας Ελληνας μουσικός είναι τόσο αγαπητός και εκτός ημεδαπής

Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Ντέμης Ρούσσος: Μια ζωή γεμάτη σεξ, χρήμα, δόξα και περιπέτεια [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέμης Ρούσσος κελεμπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ