Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του έστειλε ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού του ιδίου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στις ελληνικές εκλογές. Θυμάμαι τότε που συναντηθήκαμε στο debate που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής μας καμπάνιας πέρυσι. Το να προωθήσουμε βιώσιμες λύσεις για την απασχόληση και την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας παράλληλα δημοσιονομική σταθερότητα είναι μια κοινή πρόκληση στο σύνολο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στην επίτευξη αυτών των στόχων. Προσβλέποντας να εργαστώ μαζί σας προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της Ε.Ε. ειλικρινά δικός σας.
Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ».

Συγχαρητήρια και από Ραχόι

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του έστειλε και ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Αγαπητέ κύριε Τσίπρα. Θέλω να σας συγχαρώ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Ραχόι, για τον οποίον το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι είχε παρέμβει προεκλογικά υπέρ του αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα, του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Ελπίζω ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής κυβέρνησης στρατευμένης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που μοιραζόμαστε στην Ελλάδα και την Ισπανία», προσθέτει στο μήνυμα.

«Η κυβέρνησή μου είναι διατεθειμένη να εργασθεί (μαζί σας) για την ενίσχυση των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεών μας, όπως πρέπει να γίνεται μεταξύ δύο εταίρων και συμμάχων μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα», δηλώνει ακόμη ο Ραχόι.

Ο Ραχόι, επικεφαλής του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), αντιμετωπίζει τον Νοέμβριο βουλευτικές εκλογές στις οποίες το Podemos, κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να κερδίσει ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί από το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ