Tι σχεδιάζει να κάνει ο Τσίπρας με Θεοδωράκη - Το ΚΚΕ λέει όχι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Tι σχεδιάζει να κάνει ο Τσίπρας με Θεοδωράκη - Το ΚΚΕ λέει όχι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό Μέγαρο ο κ.Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται πως χθες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι Τσίπρας και Θεοδωράκης επικοινώνησαν τηλεφωνικώς και αφού αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και συγχαρητήρια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον αρχηγό του Ποταμιού να συναντηθούν. Εκείνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το τι θα πράξει πλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ακούσει τι έχει να του προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έχει τετ α τετ και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο οποίο ο κ.Τσίπρας είπε χθες πως θέλει να τον ενημερώνει για όλα. Πάντως ο κ.Κουτσούμπας τους απάντησε πως να ορκιστεί πρώτα πρωθυπουργός και μετά θα συναντηθούν, αφού δεν θέλει να δημιουργηθούν ψίθυροι για παρασκηνιακές επαφές. Πάντως το ΚΚΕ σε ανακοίνωή του υποστηρίζει πως δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας. Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή. Η κυβέρνηση με βάση τις διαδικασίες θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Μετά τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σχηματισμό κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός και στη συνέχεια να ανακοινώσει το κυβερνητικπο σχήμα.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί στις 14:30 το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το ραντεβού θα γίνει πριν την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει στον κ. Ιερώνυμο ότι δεν θα ορκιστεί πρωθυπουργός με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Στη συνέχεια στις 15:30 ο κ.Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο και θα ανακοινώσει πως θα σχηματίζει κυβέρνηση και στις 16:00 ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ