Ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το πώς η εκλογή Τσίπρα θα βοηθήσει την Ιταλία - iefimerida.gr

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ για το πώς η εκλογή Τσίπρα θα βοηθήσει την Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, επισημαίνει την σημασία του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών για την προσπάθεια της εξόδου της χώρας του από την λιτότητα.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας στην εκπομπή Agorà του Rai Tre δηλώνει ότι: «Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών συμβάλλει και στη στήριξη του ιταλικού αιτήματος για λιγότερη οικονομική ακαμψία».

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας επισημαίνει ότι: «Το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως σύγκρουση ανάμεσα σε κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά στο παλιό και στο καινούριο, ανάμεσα σε ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και επενδύσεις. Σε αυτό ακριβώς το μέτωπο ο Ρέντσι και ο Τσίπρας μπορούν να αναπτύξουν διάλογο».

O Ιταλός υπουργός, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Ρέντσι, διευκρινίζει ότι προσωπικά είχε διαφορετική άποψη, αλλά σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Παράλληλα, θεωρεί ότι «εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπρα ντε φερ ανάμεσα σε λιτότητα και ευελιξία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση το διαχειριστούν πολιτικά, με ευέλικτη και ρεαλιστική διαπραγμάτευση, ανταποκρίνεται και στο αίτημα της Ιταλίας για έξοδο από τη λιτότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Τσίπρας Ματέο Ρέντσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ