Βloomberg και Reuters για το γάμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Προκαλούν την Ευρώπη -Τους ενώνει το κοινό μίσος για τη λιτότητα - iefimerida.gr

Βloomberg και Reuters για το γάμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Προκαλούν την Ευρώπη -Τους ενώνει το κοινό μίσος για τη λιτότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου περί συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για «ασυνήθιστη συμμαχία» και για κυβέρνηση που προκαλεί πλέοπν τους Ευρωπαίους εταίρους.

Συγκεκριμένα το Bloomberg σημειώνει πως λίγες ώρες μετά την εκλογική του νίκη ο Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε μια συμμαχία που προκαλεί πλέον τους Ευρωπαίους εταίρους. Το ίδιο με τη δήλωσή του ότι δεν θα υποκύψει στις διεθνείς απαιτήσεις για περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό. Από την μεριά του το Reuters αναφέρει πως πρόκειται για μια ασυνήθιστη συμμαχία ανάμεσα σε δύο κόμματα που κινούνται στα αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος και τους ενώνει το κοινό μίσος για τα προγράμματα διάσωσης της Τρόικας.

Η Independent σημειώνει: «Χρειάστηκε λιγότερο από μια ώρα για να συμφωνήσουν Τσίπρας και Καμμένος να σχηματίσουν μια κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι μεταξύ τους έχουν πολλές διαφορές, αλλά μια κοινή στάση απέναντι στη λιτότητα. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προβάλει το όραμα μιας Ελλάδας με σοσιαλισμό, οι ΑΝΕΛ έχουν περισσότερο λαϊκιστικό προφίλ και είναι κατά της μετανάστευσης και της πολυπολυτισμικότητας, ενώ ζητούν η Εκκλησία να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην Παιδεία.

Το ιρλανδικό BreakingNews κάνει λόγο για συμμαχία έκπληξη ανάμεσα σε δύο κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Πάνος Καμμένος ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ