Ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο -Θα γίνει πολιτική ορκωμοσία της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο -Θα γίνει πολιτική ορκωμοσία της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε στις 2:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, για να του ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά η ορκωμοσία θα είναι πολιτική.

Το ραντεβού έγινε πριν από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοίνωσε στον κ. Ιερώνυμο ότι θα ορκιστεί πρωθυπουργός όχι με θρησκευτικό όρκο, αλλά με πολιτικό.

Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει σήμερα στις 16:00, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τηλεφώνησε ο ίδιος σήμερα στις 9 το πρωί για να ζητήσει ραντεβού πριν από την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έθεσε σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας δήλωσε τον αμέριστο σεβασμό του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

«Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο. «Έχουμε ανάγκη από τη δύναμη αυτή και ιδίως στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μέλημά μας είναι να συνεργαστούμε στενά, μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει» πρόσθεσε.Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Πρώτο μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν και σιγά- σιγά θα δούμε όλα τα άλλα ζητήματα».

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παπά. Μετά τη συνάντηση, δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στο τέλος της ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι την ευχή του αρχιεπισκόπου επισημαίνοντας ότι «θα μας χρειαστεί».

Δείτε τον Αλέξη Τσίπρα να καταφθάνει στην Αρχιεπισκοπή, νωρίτερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ