Η «La Repubblica» για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Παράξενο ζευγάρι αριστεράς-δεξιάς - iefimerida.gr

Η «La Repubblica» για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Παράξενο ζευγάρι αριστεράς-δεξιάς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, έτσι και η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αφιερώνει το πρώτο της θέμα στις ελληνικές εκλογές.

Η ιταλική εφημερία γράφει για «θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και την «παράξενη» συμμαχία του αριστερού πρώτου κόμματος με τους δεξιούς ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, γράφει, μεταξύ άλλων, στους τίτλους του πρωτοσέλιδου της ηλεκτρονικής της έκδοσης: «Ελλάδα, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ: Δύο θέσεις μακριά από την αυτοδυναμία. Τσίπρας: “Τελείωσε η Τρόικα” Προς συμφωνία με τους ΑΝΕΛ: παράξενο ζευγάρι δεξιάς-αριστεράς».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να γίνει ο νεότερος Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και 150 χρόνια. Ομως έχει ανάγκη έναν σύμμαχο που μπορεί να του φέρει μερικές ψήφους. Και είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα κίνημα της ελληνικής δεξιάς το οποίο είναι κατά της λιτότητας και έχει ήδη συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να “τινάξει” την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας”» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Repubblica.

Οσο για το τι μπορεί να γίνει με Το Ποτάμι, οι ιταλοί δημοσιογράφοι γράφουν: «Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης και ο ηγέτης του Ποταμιού, ο οποίος είναι ήδη έτοιμος να στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και αν το κόμμα δεν διατίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση».

Τέλος, σχολιάζεται πως ακόμα πιο δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια συμμαχία με το ΚΚΕ, δεδομένων και των τελευταίων δηλώσεων του Δημήτρη Κουτσούμπα που χθες είπε ότι «με τον Τσίπρα δεν θα αλλάξει τίποτα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας».

Η «La Repubblica» για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Παράξενο ζευγάρι αριστεράς-δεξιάς | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ