Θεοδωράκης: Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, είμαστε η 3η δημοκρατική δύναμη της χώρας - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, είμαστε η 3η δημοκρατική δύναμη της χώρας

(EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νίκη της κοινωνίας έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης στις πρώτες του δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας ότι το Ποτάμι κατόρθωσε το ακατόρθωτο, ενώ σημείωσε με νόημα ότι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας.

«Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες και συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο, να είμαστε στη βουλή με 16 βουλευτές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι το μυστικό της επιτυχίας του κινήματος είναι οι εθελοντές του, σε όλη την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη νίκη του, όπως τη χαρακτήρισε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Η χώρα να εδραιώσει τη θέση της στην Ευρώπη, να επουλώσει τις πληγές και να μπει σε πορεία ανάπτυξης». Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να υπάρξει ραντεβού ανάμεσα στον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Τσίπρα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και κοινωνικές συμμαχίες και δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει 151 βουλευτές, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης. «Χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και πατριωτικό σχέδιο δράσης».

Ακόμη, χαρακτήρισε ως κακό σημάδι το γεγονός ότι ήταν μικρότερη από το 2012 η συμμετοχή στις εκλογές, καταλογίζοντας ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «που δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή των 18άρηδων».

«Κακό σημάδι για όλους μας είναι και η ενισχυμένη παρουσία, για μία ακόμη φορά, της Χρυσής Αυγής. Οι αφορισμοί δεν αποδίδουν και κάποια στιγμή πρέπει να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες γιατί μισό εκατομμύριο Ελληνες ψηφίζουν αντιδραστικά. Η κοινωνία δεν θα αλλάξει με τσαμπουκάδες, αλλά με τόλμη και γνώση».

«Εμείς δεν θα σας προδώσουμε», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει στους πολίτες που τόλμησαν και μπήκαν στο Ποτάμι, όπως είπε. «Ξέρουμε ότι ένιωσαν υπερήφανοι για την επιλογή τους. Δεν ήταν μία ψήφος θυμού, αλλά μία ψήφος λογικής και θάρρους».

Ο κ. Θεοδωράκης όμως σημείωσε ότι δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς, καθώς «η Ελλάδα είναι ακόμη κοντά στον γκρεμό και δεν θα φύγει με λόγια, αλλά με πράξεις. Εχουμε προτάσεις, έχουμε ανθρώπους και διάθεση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Σταύρος Θεοδωράκης ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ