Ο ακροδεξιός Ζαν Μαρί Λεπέν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζω την «αποκήρυξη» της ΕΕ - iefimerida.gr

Ο ακροδεξιός Ζαν Μαρί Λεπέν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: Χαιρετίζω την «αποκήρυξη» της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επίτιμος πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» και πατέρας της Μαρίν Λεπέν σχολίασε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως μια «αποκήρυξη» της ΕΕ.

Παράλληλα, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «εκπληρώσει τις υποσχέσεις του».

«Δεν είμαι σίγουρος αν ο ηγέτης αυτού του κινήματος εκπληρώσει αυτά που υποσχέθηκε, από τη στιγμή που θα δεχθεί τεράστιες πιέσεις» δήλωσε ο Ζαν Μαρί Λεπέν στον γαλλικό Τύπο έπειτα από το τέλος της συνδιάσκεψης του Εθνικού Μετώπου στο Παρίσι.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση συνιστά «μια αποκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που βαδίζει «μέσα στο ίδιο νόημα της μάχης που κι εμείς δίνουμε» πρόσθεσε.

Ο επίτιμος πρόεδρος του FN παραδέχθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά χαιρέτισε το γεγονός ότι αυτή η εκλογική νίκη συνιστά «ένα στοιχείο της πολιτικής μάχης εάν η ΕΕ ηττηθεί στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ