Βάιντμαν της Bundensbank: Αποκλείεται κούρεμα για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Βάιντμαν της Bundensbank: Αποκλείεται κούρεμα για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη επίσημη αντίδραση σημαίνοντος στελέχους της γερμανικής πλευράς μετά τα exit polls έρχεται από τον κεντρικό τραπεζίτη της Bundensbank, Γιενς Βάιντμαν. Ερωτηθείς τι περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βάιντμαν σχολίασε ότι ελπίζω ότι δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό θα συνεχιστεί μόνο αν συνεχιστούν οι συμφωνίες» «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στ δημόσια διοίκηση και τη φορολογία».Σε ερώτηση για το θέμα του δημόσιου χρέους ο κ. Βάιντμαν απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα κουρέματος». Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση του κ. Σκουρλέτη σε όσα τόνισε ο κ. Βάιντμαν. Είπε: «Φαίνεται ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ