Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες]

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακονίζουν μαχαίρια οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επόμενη ημέρα, με στόχο την αλλαγή ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που δείχνει ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο συνεδρίασε από νωρίς το μεσημέρι, αναμένοντας τα εκλογικά αποτελέσματα, αναγνωρίζει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει ωστόσο ότι τα exit polls δεν είναι τα οριστικά αποτελέσματα.

Τι δεν είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο αποψινό διάγγελμα
Ο Αντώνης Σαμαράς στο αποψινό του διάγγελμα αναγνώρισε την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «η ΝΔ έμεινε όρθια, η ΝΔ άντεξε, η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012». Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε στο διάγγελμά του ότι θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο της ΝΔ, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν έκανε καμμία νύξη για συνέδριο και θέμα ηγεσίας.

Τι ζητούν οι δελφίνοι του Σαμαρά
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, «καραμανλικοί» και «μητσοτακικοί» έχουν προχωρήσει ήδη τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα. Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί και η ΝΔ να οδηγηθεί άμεσα σε Συνέδριο «ιδεών και θέσεων». Κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό για «δεξιά στροφή» και σοβαρά επικοινωνιακά λάθη κατά την προεκλογική περίοδο. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνουν για μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρώην πρόεδρο της Βουλής.
Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε: «Εγώ δεν θα αμφισβητήσω τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κινηθώ μόνο αν ο ίδιος παραιτηθεί ή αν μου το ζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ».

Παπαμιμίκος εναντίον Λαζαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Ανδρέα Παπαμιμίκου, τονίζεται ότι οργανωτικά η ΝΔ κινήθηκε με επάρκεια, κυνήγησε την ψήφο πόρτα – πόρτα και κάλυψε όπου υπήρχαν κομματικά κενά.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο Γραμματέας του κόμματος διαφώνησε με την «στρατηγική του φόβου» και συγκρούστηκε γι αυτό το θέμα με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που ήταν και ο υπέρμαχος της συγκεκριμένης επικοινωνιακής στρατηγικής.

O Αντώναρος «κράζει» στο twitter το Σαμαρά για την ήττα της ΝΔ

Με ένα σκληρό μήνυμα στο twitter Ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε την ήττα της Νέας Δημοκρατίας με ένα σκληρό μήνυμα στο twitter καταδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά

«Συντριπτική ήττα και πλήρης αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού της κεντροδεξιάς και όσων τις έκαναν σημαία της ΝΔ». Μάλιστα στη συνέχεια ανέβασε νέο σχόλιο υποστηρίζοντας πως η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στις καραμανλικές της ρίζες. «BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ».

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την ήττα της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο οποίος σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια οδυνηρή ήττα. Με ότι θα ακολουθήσει στη χώρα, η ενότητα και η ιδεολογική πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση της φιλελεύθερης ριζοσπαστικής παράταξης, που έκανε πάντα τις μεγάλες ιστορικές επιλογές για τον τόπο, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Περιμένουμε από τον κύριο Σαμαρά να δρομολογήσει τις αναγκαίες εξελίξεις».

Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αναβρασμός στη ΝΔ -Τι δεν είπε ο Σαμαράς, τι ζητούν οι δελφίνοι [εικόνες] | iefimerida.gr 3







Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς παραίτηση ΝΔ δελφίνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ