Αίσχος: Μία εταιρεία προσπαθεί να βγάλει λεφτά από τη φράση «Je Suis Charlie» - iefimerida.gr

Αίσχος: Μία εταιρεία προσπαθεί να βγάλει λεφτά από τη φράση «Je Suis Charlie»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν παραπέμπει σε ένα μακελειό, που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων και συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποιοι δεν είδαν τίποτα περισσότερο από μία ευκαιρία για να βγάλουν αρκετά χρήματα.

Μία εταιρεία στο Μαϊάμι προσπάθησε να κατοχυρώσει τη φράση «Je Suis Charlie» (Είμαι Charlie), που έχει σύνθημα μετά από τη φρικτή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, δείχνοντας ότι κάποιοι, ακόμη και σε μία τέτοια τραγική στιγμή, σκέφτονται μόνο το κέρδος.

Η εταιρεία Latin American Trading Group Inc υπέβαλλε στην αμερικανική υπηρεσία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων αίτηση για να κατοχυρώσει τη φράση, δηλώνοντας πως σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει σε μία πλειάδα προϊόντων.

Επιχειρηματίες πάντως εκτιμούν ότι η αίτηση δεν θα εγκριθεί, γιατί οι κάτοχοι των δικαιωμάτων για ένα εμπορικό σήμα πρέπει να αποτελούν τη πηγή της φράσης που θέλουν να οικειοποιηθούν, σύμφωνα με το νόμο στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charlie Hebdo Je suis Charlie
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ