Όταν το «Βήμα» βάφτηκε κόκκινο… - iefimerida.gr

Όταν το «Βήμα» βάφτηκε κόκκινο…

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το πρωτοσέλιδο της 11ης Ιανουαρίου με τον αβανταδόρικο προς τον ΣΥΡΙΖΑ τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς», το Βήμα έβαψε σήμερα κόκκινο το εξώφυλλό του για να φιλοξενήσει τον πολιτικό που προαλείφεται για επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.


Στο φύλλο που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο (λόγω εκλογών) το Βήμα της Κυριακής φιλοξενεί ως πρώτο θέμα στο εξώφυλλο αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κυκλοφορεί μία ημέρα πριν τις εκλογές!

Το εξώφυλλο έχει κόκκινο φόντο, τίτλο «Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα» και καλύπτεται από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλάει για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την τρόικα, τη Μέρκελ, τις τράπεζες και την ..διαπλοκή.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής διαφημίζει την συνέντευξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές στο κράτος, στο οικονομικό κατεστημένο και πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς.

Στην συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται με σφοδρότητα στο «τραπεζικό, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο» που «έκλεισε τον κύκλο του», όπως αναφέρει. Συνδέει μάλιστα αυτό το σύστημα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και με το σκάνδαλο του Μνημονίου, όπως λέει. «Ο δημόσιος έλεγχος είναι δεδομένος από τη στιγμή που το κράτος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο στις συστημικές τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα απελευθερώσει θετική ενέργεια σε όλη τη χώρα, ζητάει αυτοδυναμία αλλά όχι «λευκή επιταγή» για να έχει ελεύθερα χέρια για να διαπραγματευθεί. Διαβεβαιώνει ότι θα μειώσει το κυβερνητικό σχήμα σε 10 υπουργούς, ότι θα μειωθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι στρατιές συμβούλων και δεν πρόκειται να κουβαλήσει μαζί του κομματάρχες και καρεκλοκένταυρους της κομματικοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει, επίσης, πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός, αναφέρει, θα έχει υπό την ευθύνη τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης θα είναι να συγκρουστεί με το πλέγμα της ανομίας και της διαφθοράς.

Εντιτόριαλ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ

Στο κύριο άρθρο του με τίτλο "Πως το 3% γίνεται 20,30,40" ο Σταύρος Ψυχάρης εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ..."συμφέρει τη χώρα": «Το ΠΑΣΟΚ όμως έμεινε ακίνητο, κατεχόμενο από το σύνδρομο του μονοπωλίου της εξουσίας και της (αριστερής) ιδεολογίας. Οταν το ΠΑΣΟΚ ξύπνησε, αυτοί που συγκροτούσαν την Κεντροαριστερά είχαν ήδη ανοίξει φτερά και προφανώς αποφάσισαν το πρόδηλο: Οτι η Κεντροαριστερά είναι χώρος ελεύθερης σκέψης και ψηφίζει συνειδητά αυτό που προφανώς συμφέρει τη χώρα. Γι' αυτό και η απορία ορισμένων γιατί σημειώνονται μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων. Οτι, τέλος, η Κεντροαριστερά δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται και ασφαλώς δεν κληρονομείται».

Ο ευφάνταστος τίτλος για το Βήμα που βάφτηκε κόκκινο ανήκει στους δημοσιογράφους του zoornalistas.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Το Βήμα εξώφυλλο κόκκινο Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ