Κουτσούμπας: Πιθανότερο να είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα κάνει τα ίδια - iefimerida.gr

Κουτσούμπας: Πιθανότερο να είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα κάνει τα ίδια

Nikos Libertas /SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Λιβαδειά ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει από το ίδιο σημείο με την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα υποστήριξε ότι «ήδη από χτες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα».

Μάλιστα, ο γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει το θράσος να εκβιάζει το λαό πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του» και πρόσθεσε: «Εκβιάζει για τα ψίχουλα… Αλήθεια, τα ψίχουλα είναι «η ελπίδα που έρχεται»;

Επεσήμανε πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων» και πως «η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του».

Προέβλεψε δε πως η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, «θα συνοδευτεί με νέα μέτρα τα οποία θα γίνουν μόνιμα, αφού, οι όροι είναι αντιλαϊκοί».

Σχολιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

Χαρακτήρισε δε «υποκριτικό» το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ «για ανοχή σε μια κυβέρνησή του» τονίζοντας πως «αυτό το κάλεσμα απευθύνεται βασικά στο λαό, σε όλους εκείνους που βλέπουν τις υποχωρήσεις και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ότι το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για να δυναμώσει το κίνημα, αλλά καλλιέργησε τη λογική της αναμονής, του καναπέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ