Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: Την Κυριακή αναμετράται η επιβίωση με την κατάρρευση - iefimerida.gr

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: Την Κυριακή αναμετράται η επιβίωση με την κατάρρευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτή επιστολή προς τους δημότες της Α' Περιφέρειας Πειραιά, όπου κατέρχεται υποψήφιος με την ΝΔ απέστειλε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά. Περιγράφει τα διακυβεύματα των εκλογών και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ανακόψει την πορεία της χώρας.

«Αγαπητοί φίλοι,

Την 25η Ιανουαρίου αναμετράται η επιβίωση με την κατάρρευση, η βιωσιμότητα με την πτώχευση, ο λαϊκισμός με την σύνεση.

Αυτά τα χρόνια, η κάθε οικογένεια βίωσε μεγάλες ανατροπές και τεράστια ανασφάλεια ως αποτέλεσμα της κρίσης και από την προσπάθεια της χώρας να κρατηθεί ζωντανή, αντιμετωπίζοντας ενίοτε και άδικες απαιτήσεις των δανειστών.

Με τις θυσίες όλων μας η Ελλάδα στάθηκε όρθια και με σταθερά βήματα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και την ύφεση.

Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις μείναμε όρθιοι, ακλόνητοι στην πίστη μας για την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ανακοπή της πορείας της χώρας. Παίζει ξανά με τον κίνδυνο. Με την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει μας βάζει ξανά μπροστά στον κίνδυνο της στάσης πληρωμών, στο φόβο για τις καταθέσεις, στην απειλή μιας απομονωμένης Ελλάδας.

Και τώρα αυτό είναι που πρέπει να αποτρέψουμε.

Η Ελλάδα δίνει την πιο κρίσιμη μάχη, την τελευταία μάχη με το κακό της παρελθόν και πρέπει να την κερδίσουμε, για να θεμελιώσουμε την νέα Ελλάδα.

Η επιλογή κόμματος και βουλευτή, αποκτά μέγιστη σημασία και αξία.

Τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου που θα προκύψουν από τις εκλογές θα πάρουν αποφάσεις που θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.

Φίλες και φίλοι,

Εργάστηκα με σχέδιο και σύνεση ως μέλος της κυβέρνησης και ως Βουλευτής Πειραιά και Νήσων. Διάλεξα τον δρόμο του μέτρου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σήμερα, ζητώ να σταθώ ξανά στο πλευρό σας, με δυνατή εκπροσώπηση στη Βουλή και όπου κρίνεται το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων μας.

Για μια ελεύθερη κοινωνία, για έναν ισχυρό Πειραιά».

*Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Έλληνας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Ιούνιο του 2012 έως αυτόν του 2014.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εκπαιδευτικής Επιστημονικής και Πολιτιστικής Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 6η του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Τώρα, είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ