Τσίπρας: Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Μετά τις εκλογές δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είμαστε στην τελική ευθεία μίας πολύ κρίσιμης αναμέτρησης και ο λαός καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε ένα δίλημμα: " αν θα συνεχιστεί αυτή η τραγωδία, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρυσμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος και ανόρθωση της οικονομίας,αν θα επιστρέψει η κανονικότητα και η Δημοκρατίας", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του στη διακαναλική συνέντευξη και τόνισε πως «Ο λαός είναι μπροστά σε ένα ιστορικό ραντεβού».

Σφυροκοπώντας τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε " εμείς επιλέξαμε να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα και όχι σε μισοσκότεινες αίθουσες όπως οι αντίπαλοί μας", για να προσθέσει πως "είμαστε ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν το έχουμε κατακτήσει αυτό το βήμα και είναι ο απόλυτος στόχος για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Θα πάμε σε συγκρούσεις με το κράτος της διαπλοκής. Ισχυρή διαπραγματευτική εντολή για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας".

«Την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα»

Η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική, αν ο λαός μας το πιστέψει. Το εκλογικό αποτέλεσμα να ειλναι θρίαμβος για το λαό μας. Δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο κ. Σαμαράς και οι δυνάμεις που δέσμευσαν τον ελληνικό λαό. Θα συγκρουστούμε και μέσα και έξω και οι πιο σοβαρές θα είναι μέσα στη χώρα. Με ένα κατεστημένο που οδήγησε τον τόπο στα βράχια. Δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού, αλλά λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Το τρίγωνο της αμαρτίας, την επόμενη μέρα τελειώνει και ισχύουν ισότιμα οι νόμοι.

Δεν προεξοφλούμε καμιά νίκη

Μας απασχολεί να ολοκληρώσουμε τον προεκλογικό μας αγώνα.δεν προεξοφλούμε καμία νίκη αν δεν κλείσουν οι κάλπες και δίνουμε τη μάχη σπίτι-σπίτι.Άλλη διαπραγματευση θα κάνεις με αυτοδυναμία και άλλη ικανότητα έχεις με μια απλή νίκη. Δεν ξέρουμε αν θα έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες με αναζήτηση σχημάτων που δε θα έχουν ξεκάθαρη θέση.Οι κρίσιμες μέρες θα είναι μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης.

Για τη μεσαία τάξη

Στα 12.000€ το αφορολόγητο, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, φόρος λαιμητόμος, ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αυτές τις πρωτοβουλίες θα υπάρξει μια ουσιαστική ανάσα στη μεσαία διαστρωμάτωση.

Δεν θα τηρήσουμε τις υπόγραφες άλλων κυβερνήσεων

Χαρακτηρίζοντας τους τροικανούς ως δευτεροκλασσάτους υπαλλήλους, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει" τις θεσμικές υποχρεώσεις, όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ευρωπαικές συνθήκες δεν υποχρεώνουν όμως τις χώρες στην τήρηση μέτρων. Η τρόικα είναι ένας εξωθεσμικός οργανισμός και το ΕΚ έκανε εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τον τρόπο που λειτούργησαν. Στρατηγικό λάθος για την ΕΕ να δώσει εξουσίες σε ένα μηχανισμό που δεν ελέγχεται. Θα τηρήσουμε τις δεδμεύσεις στο ευρωπαικό θεσμικό πλαίσιο, όχι υπογραφές που έβαλαν άλλες κυβερνήσεις.Υπάρχουν και οι υποχρεώσεις της Ευρώπης που δεν τηρούνται, οι εργασιακοί κανόνες, στοιχειώδη και βασικά δικαιώματα".

Η Μέρκελ δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τους 28

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ, έσβησε και το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί και προσφιορίζει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τον προσεχή Ιούλιο κι αυτό γιατι το δίμηνο αυτό λήγουν ομόλογα ενός αξιοσημείωτου ποσού. Θα έχει βρεθεί αμοιβαία λύση και επωφελής.
Θα ζητήσω συναίνεση στη λύτρωση, όχι στην καταστροφή. Δεν αναγνωρίζω στην κ. Μέρκελ το προνόμιο να είναι κάτι ξεχωριστό απο τους 28" είπε, και επέμεινε πως δεν βρίσκει το λόγο να προστρέξει σε συνάντηση μαζί της καθώς η διαπραγμάτευση θα είναι ισότιμη, ενώ αποκάλυψε πως το πρώτο ταξίδι θα γίνει στην Κύπρο.

Δεν θα συνεργαστούμε με όσους υπερασπίζονται λογικές Τρόικα

Το plan B της τρόικα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να στηριχθεί από δυνάμεισμπου αποτελούν προπαγανδιστές των απόψεών τους. Δεν μας έπιασε μικρομεγαλισμός και δεν ερχόμαστε να πάρουμε μια ιστορική ρεβάνς.Εαν δεν μας δώσει αυτοδυναμία όλοι θα κριθούν απένατι στην ιστορία. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με τις δυνάμεις που δεν έχουν τη σκοπιμότητα να βάλουν τρικλοποδιά, υπερασπιζόμενοι τις λογικές της τρόικας. Το κριτήριο θα είναι να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει

Η Καταπολέμηση της διαφοράς θα αρχίσει από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων, από τος λίστες που θα ελεγθούν για πρώτη φορα, η λίστα Νικολούδη, Λαγκάρντ, τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Θα δημιουργηθεί μια task force για μια διαδικασία απόδοσης Δικαιοσύνης.Ο λαός ζητά να σταματήσει η ασυδοσία. Ειδικότερα για τα ΜΜΕ, θα επιδιώξουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι.Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια.

«Ο Σαμάρας έκαψε το Σταύρο Δήμα»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να προτείνει το Σταύρο Δήμα και πρόσθεσε πως κριτήριο για να προταθεί Πρόεδρος θα είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015 Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ