Αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α 'Θεσσαλονίκης -Ποια είναι η 35χρονη υποψήφια Αννα Ευθυμίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α 'Θεσσαλονίκης -Ποια είναι η 35χρονη υποψήφια Αννα Ευθυμίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις νέες παρουσίες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που συζητείται έντονα είναι αυτή της Άννας Ευθυμίου που συμμετέχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με καταγωγή από την Καρδίτσα και τα Γρεβενά η γεννημένη το 1980 Άννα μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε εκεί και τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών.

Με την οξυδέρκεια της, με προσήλωση, σκληρή δουλειά, πίστη και επιμονή κατόρθωσε να καθιερωθεί στο χώρο της, δικηγορώντας από το 2004 και έχοντας μια σταθερά ανοδική πορεία από τότε. Για τέσσερα χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της οικιοθελώς ως δικηγόρος στο γραφείο νομικής υποστήριξης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα ίδρυσε την οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. (Νέοι, Ευρωπαίοι, Οργανωμένοι, Ικανοί), φορέα που προσβλέπει στη ενίσχυση των δεσμών των νέων ανθρώπων μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η ενασχόληση της Άννας Ευθυμίου με την πολιτική ξεκινά επίσημα το 2011, όταν και εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας» στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκεί, από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταθέτει σειρά τεκμηριωμένων προτάσεων και ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Η δυναμική παρουσία της και ο μεστός, τεκμηριωμένος λόγος της αναγνωρίζονται από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά που την τοποθετεί στις εθνικές εκλογές του 2012 στην καίρια θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, με τομέα ευθύνης τα ΜΜΕ της βόρειας Ελλάδας.

Αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α 'Θεσσαλονίκης -Ποια είναι η 35χρονη υποψήφια Αννα Ευθυμίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής η Άννα δηλώνει παρούσα, θέλοντας, όπως λέει η ίδια, να δώσει τον αγώνα για τη γενιά της, «για μια γενιά που θέλει να μείνει στην Ελλάδα, που κουράστηκε από τον παλαιοκομματικό λόγο, που ζητά αξιοπρέπεια και ελπίδα».

Αυτό που έχει προκαλέσει ευμενή σχόλια για την υποψηφιότητα της Άννας στη Θεσσαλονίκη, είναι το ότι η ίδια της ποτέ δεν έδωσε τροφή σε lifestyle περιοδικά. Αντίθετα, έχει επιλέξει να προστατεύσει το πρόσωπο της αλλά και την οικογένεια της, αποφεύγοντας μια «αμφίβολη», όπως την έχει χαρακτηρίσει πρόσφατα, δημοσιότητα.

Στο χώρο εργασίας της στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι συνάδελφοι της σχολιάζουν θετικά το γεγονός πως έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μάχη των εκλογών με τη δουλειά της. «Δε μου χαρίστηκε τίποτα», λέει η ίδια, «δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. πρέπει να δουλέψω για βιοποριστικούς λόγους», προσθέτει.

Γεγονός είναι πως όπως μαθαίνουμε από τη συμπρωτεύουσα η υποψηφιότητα της Άννας έχει προκαλέσει πολύ θετικές εντυπώσεις στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Αν αυτό αποτυπωθεί και στην κάλπη, θα το ξέρουμε πολύ σύντομα…

Αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α 'Θεσσαλονίκης -Ποια είναι η 35χρονη υποψήφια Αννα Ευθυμίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αννα Ευθυμίου ΝΔ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ