Κυριάκος Μητσοτάκης στο iefimerida: Εμείς μπορούμε να κλείσουμε άμεσα την αξιολόγηση - iefimerida.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης στο iefimerida: Εμείς μπορούμε να κλείσουμε άμεσα την αξιολόγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα, η οποία ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και θα αποκαλυφθεί πλήρως μετά τις εκλογές. Παράλληλα τονίζει πως στο διάστημα που απομένει μέχρι την κάλπη η ΝΔ θα πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους του μετριοπαθούς κέντρου, που αποτελούν την πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή;

Μένουν λίγες μόνο ημέρες μέχρι την κάλπη. Στο διάστημα αυτό πρέπει να πείσουμε τους ψηφοφόρους του μετριοπαθούς κέντρου, που αποτελούν την πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Να προτάξουμε ένα πειστικό αφήγημα για το τι μπορούν να περιμένουν από μία νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση εντός του επόμενου μήνα και να περάσει η χώρα σε μια προληπτική γραμμή στήριξης. Αυτό θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και για τη χώρα, αλλά και για τις τράπεζες και για τις επιχειρήσεις. Αυτό θα έχει πρακτικό αντίκρισμα στην καθημερινή ζωή του πολίτη, με πρώτο και κυριότερο τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Συμμερίζεστε κι εσείς την άποψη βουλευτών της ΝΔ ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την καταστροφή στη χώρα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα, η οποία ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και θα αποκαλυφθεί πλήρως μετά τις εκλογές. Η απόλυτη άρνηση να υπάρξει οποιαδήποτε τοποθέτηση για ζητήματα όπως είναι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα ή το ύψος του αφορολόγητου για το νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα έπρεπε να προβληματίζει κάθε πολίτη. Η άρνηση να δηλώσει ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα από που θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της χώρας αν η περιβόητη διαπραγμάτευση αποτύχει, πρέπει να μας ανησυχεί όλους.

Τι κρατάτε από τη θητεία σας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης;

Το έργο που καταφέραμε να επιτελέσουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ήδη πρακτικό αντίκρισμα στην καθημερινότητα των πολιτών. Καταργήσαμε την υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων από τους ενδιαφερόμενους στο σύνολο των συναλλαγών τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Ενισχύσαμε και αναβαθμίσαμε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που παρέχουν πλέον έγγραφα μέσα σε ένα λεπτό! Καταργήσαμε το σύστημα αδειοδότησης για 25 δραστηριότητες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Καταργήσαμε την υποχρέωση υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, για πρώτη φορά λειτούργησε ουσιαστικά η πειθαρχική δικαιοσύνη και για πρώτη φορά έγινε οριζόντιος έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στους δημοσίους υπαλλήλους. Όλα αυτά – και μια σειρά ακόμα πρωτοβουλιών και νομοθετικών ρυθμίσεων – θα έπρεπε να είναι κομμάτι εθνικής ατζέντας μεταρρυθμίσεων και να μην τα ζητάει καμία τρόικα.

Δεχθήκατε, όμως, πολλά πυρά για την αξιολόγηση...

Δεχθήκαμε πυρά γιατί μιλήσαμε για πρώτη φορά για αξιολόγηση! Επί 22 συνεχόμενα χρόνια, το Δημόσιο εφαρμόζει το ίδιο και απαράλλαχτο σύστημα αξιολόγησης. Εδώ και δεκαετίες, όλοι σχεδόν οι δημόσιοι υπάλληλοι βαθμολογούνται με άριστα. Κανείς δεν δέχθηκε πυρά για αυτή την ακινησία. Κανείς δεν δέχθηκε πυρά για αυτή την ισοπέδωση. Είναι πέρα κι έξω από τη φιλοσοφία, μου, όμως, να οχυρώνομαι πίσω από μια κατεστημένη νοοτροπία και να μην προσπαθώ να αλλάξω τίποτα. Η δημόσια διοίκηση έχει πολλούς άξιους και εργατικούς υπαλλήλους, που πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν μέσα από ένα σύγχρονο και καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο από χθες έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση

Ποιες συμμαχίες θα επιδιώξετε την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση νίκης στις εκλογές;

Το ενδιαφέρον στο ζήτημα των μετεκλογικών συμμαχιών είναι η πρωτοφανής στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ευαγγελίζεται την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα δεσμεύεται να κυβερνήσει μόνο με το ΚΚΕ, το κόμμα που προτάσσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις συμμαχίες τις επιβάλει ο λαός και τις δημιουργούν τα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει κυβέρνηση με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που έχουν σαφή μεταρρυθμιστική ατζέντα, ώστε η χώρα να βγει γρήγορα και με ασφάλεια από την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ