Η Toyota πρώτη σε πωλήσεις και το 2014 - iefimerida.gr

Η Toyota πρώτη σε πωλήσεις και το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος του αυτοκινήτου περίμενε με ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί η μάχη των παγκόσμιων πωλήσεων μεταξύ της πρώτης το 2013 Toyota και της VW, που ήταν ο επίδοξος σφετεριστής του τίτλου. Η οποία και ανακοίνωσε πρώτη τις πωλήσεις του ομίλου της, που ανήλθαν σε 10,14 εκατομμύρια μονάδες.

Το αντίστοιχο νούμερο για την Toyota ήταν 10,23 εκατομμύρια, δηλαδή μαζί με τις Lexus, Daihatsu και Hino πούλησε σε όλο τον κόσμο 90.000 αυτοκίνητα περισσότερα από όλες τις εταιρείες αντίστοιχα που αποτελούν τον όμιλο της VW. Στην 3η θέση βρέθηκε και πάλι η GM, που με 9,9 εκατομμύρια μονάδες δεν είδε για λίγο διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Παράλληλα η Toyota βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με συνολικές ταξινομήσεις 9.052 αυτοκινήτων. Πιο αναλυτικά ήταν στη κορυφή των επιβατικών με 8.020 ταξινομήσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 11,3 % της αγοράς, καθώς επίσης και στην πρώτη θέση των επαγγελματικών αυτοκινήτων με 1.032 ταξινομήσεις ή ποσοστό 21,1%.

Για το 2015 η παγκόσμια κόντρα Toyota VW αναμένεται ακόμα πιο σκληρή, μιας και οι προβλέψεις της ιαπωνικής εταιρεία κάνουν λόγο για πωλήσεις ύψους 10,15 εκατομμυρίων. Ένας από τους λόγους για αυτήν την υποχώρηση είναι και η αύξηση του ΦΠΑ στην πολύ σημαντική για την Toyota ιαπωνική αγορά -1 στα 5 μοντέλα της πωλούνται εκεί- σε συνδυασμό με τη μείωση της ανάπτυξης στις 2 μεγαλύτερες αγορές την κινεζική και αυτή των ΗΠΑ. Η VW αντίστοιχα δεν έχει ανακοινώσει τη δική της πρόβλεψη για το 2015…

Η Toyota πρώτη σε πωλήσεις και το 2014 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota Volkswagen πωλήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ