Ραγδαίες εξελίξεις στο Μέγαρο Μουσικής -Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής - iefimerida.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στο Μέγαρο Μουσικής -Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντόμινο εξελίξεων, σε μια εποχή κρίσιμη για το Μέγαρο Μουσικής και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, δρομολογεί η αιφνιδιαστική παραίτηση του γενικού διευθυντή Γιώργου Δημαρά.

Η παραίτηση έγινε χθες και άρχισε να γίνεται γνωστή από το βράδυ, προκαλώντας έκπληξη. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί - για προσωπικούς λόγους- και χθες στη συνεδρίασή του το ΔΣ έκανε δεκτή την παραίτηση. Ακολούθησε ενημέρωση των εργαζομένων από τον ίδιο τον κύριο Δημαρά.

Τη θέση του φαίνεται πως θα αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος. O Γιώργος Δημαράς εμφανιζόταν ως «εκτελών χρέη» γενικού διευθυντή στην ταυτότητα του Μεγάρου.Την ευθύνη του διορισμού νέου διευθυντή έχει το Δ.Σ., το οποίο όμως θα βρίσκεται στη θέση του μέχρι τον Μάιο και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει αντικατάσταση πριν από αυτό το χρόνιο όριο.

Η είδηση της παραίτησης του γενικού διευθυντή προκαλεί προβληματισμό. Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Δημαράς είναι γιος του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ Πάνου Δημαρά.

Η είδηση έγινε γνωστή με δεδομένο ότι το Μέγαρο Μουσικής διέρχεται μια δύσκολη μεταβατική φάση. Θυμίζουμε πως τον Δεκέμβριο, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού, δεν πέρασε από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα ρύθμιζε οριστικά το καθεστώς του Μεγάρου Μουσικής και θα εξασφάλιζε την απαλλαγή του από το δυσβάστακτο χρέος μέσω της μεταφοράς όλων των κτιρίων του στο ελληνικό Δημόσιο. Πέρασε μόνο μόνο μια τροπολογία που του δίνει παράταση ζωής και στήριξης.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου διασφαλίζεται ότι δεν θα υπολειτουργήσει και δεν θα βάλει λουκέτο το Μέγαρο Μουσικής ως τον Μάιο. Η τροπολογία, που εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στις 19.40 το βράδυ της ψηφοφορίας, αναφέρει πως με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται έως τις 30-5-2015 η προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Oργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ