Σαμαράς: Εγώ σαν μελισσοκόμος μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το πρόσφερα όλο στο λαό - iefimerida.gr

Σαμαράς: Εγώ σαν μελισσοκόμος μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το πρόσφερα όλο στο λαό

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους του Κέντρου και του ευρύτυρου χώρου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που εμφανίστηκε... αιφνιδιαστικά, τους κάλεσε αν δεν θέλουν να δουν τον Στρατούλη υπουργό Μεταρρυθμίσεων να ψηφίσουν ΝΔ. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απόφαση αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, ενώ σχολίασε και τα όσα λέγοντα περί καμπάνιας φόβου της ΝΔ.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων Ντράγκι

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με τη χθεσινή επόφαση της ΕΚΤ η Ευρώπη φεύγει από τη λιτότητα και μπαίνει στην ανάπτυξη. «Η Ευρώπη άνοιξε το πορτοφόλι της. Είναι σημαντικό τώρα που η ΕΕ άνοιξε το πορτοφόλι της εμείς να μην κρατάμε ομπρέλα τώρα που θα βρέχει χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΚΤ για την προσχώρηση των ελληνικών τραπεζών στον ΕLA. «Μετά και από δικές μου παρεμβάσεις μας έβαλαν στο ΕLA. Είχαμε προειδοποιήσει από καιρό να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο κόσμος παίρνει τα λεφτά του από τις τράπεζες. Είναι μόνο 10 δισ. ευρώ τα λεφτά που θα δοθούν και για δύο εβδομάδες. Κάθε δύο εβδομάδες θα μπαίνουμε στη διαδικασία που είπαμε», είπε ενώ συνέχισε αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Μάριο Ντράγκι: «Ερχεται η ΕΚΤ και δίνει 1, 1 τρις. ευρώ στις τράπεζες. Θα παίρνει ομόλογα θα δίνει χρήμα. Αυτά είναι χρήματα που για να τα πάρει μια χώρα σαν την Ελλάδα θα πρέπει η αξιολόγηση να έχει λήξει. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν παίρνεις φράγκο. Μίλησε για το υφιστάμενο πρόγραμμα αλλά θα είναι χειρότερα αν θα το αλλάξουν. Εδώ μιλάμε για αξιολόγηση και ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή προγράμματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ένα κοσμογονικό πρόγραμμα και τονίζοντας ότι «με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη». «Δεν μπορεί να βγαίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ και να λένε ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ είναι φούσκα. Αλλαξε η εποχή της λιτότητας, μπαίνουμε στην ανάπτυξη.
Πανηγύριζαν χθες και τους είπαμε ότι προφανώς δεν διάβασαν ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση», κατέληξε αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για τα σχόλια που ακούγονται ότι η ΝΔ επένδυσε στο φόβο, ο κ. Σαμαράς αντέτεινε ότι είχε υποχρέωση να μιλήσει και αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι δικό τους πρόβλημα και μόνο. «Οταν κάποιος λέει δεν πληρώνω, ότι θα τυπώσω χρήμα, ότι θα πάρω χρήματα από μικροκαταθέτες, ότι η Cosco καλύτερα να πέσει στο λιμάνι, όταν αυτή η επένδυση έχει φέρει τόση ανάπτυξη έχει φέρει θέσεις, όταν έρχεται και λέει θα βάλω φόρους στα ακίνητα 4 φορές πάνω, όταν έρχεται και λες ότι η αστυνομία, το λιμενικό θα είναι άοπλα, ότι θα καταργήσει τη Fronex, ότι θα δώσει μαζικές ιθαγένειες στους παράνομους, όταν δεν έχεις και ενιαίο λόγο, γιατί ο καθένας λέει κάτι διαφορετικό, τότε είχαμε υποχρέωση να μιλήσουμε. Αν αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα, δικό τους το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Οποιος ψηφίζει Ποτάμι αφαιρεί την πρωτιά από τη ΝΔ και θα έχει υπουργό Μεταρρυθμίσεων τον Στρατούλη

Ο κ. Σαμαράς απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι πείθει και όχι η ΝΔ, αφού τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αλλαγή τις ώρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές. «Είμαι αισιόδοξος, η αλλαγή αυτή θα γίνει τις τελευταίες τρεις ημέρες, το βλέπω, υπάρχει κόσμος που δεν εκφράζεται και ανήκουν στο δικό μας χώρο, τον ευρύτερο. Και αυτό το λέω γιατί πρώτον οι Ελληνες θέλουν την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευρωπαϊκό κόμμα.Ο κόσμος θέλει σοβαρότητα. Δεν μπορείς να λές ότι θα επαναφέρει το άσυλο και όσους διώξαμε από το δημόσιο με πλαστά. Ο κόσμος θέλει συνεργασίες και συμμαχίες. Εμείς είμαστε ο φιλοευρωπαϊκός κορμός. Μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν. Και έξω εμείς έχουμε συμμαχίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν.Ο κόσμος δεν θέλει να χάσει αυτά που κατάφερε με τις θυσίες του. Χωρίς Ευρώπη είμαστε χαμένοι, Εκεί είναι που είμαστε χαμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς, πάντως, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους ψηφοφόρους του κέντρου και του ευρύτερου χώρου να ψηφίσουν ΝΔ αν δεν θέλουν να έχουν υπουργό Μεταρρυθίσεων τον Δημήτρη Στρατούλη. Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε: «Πρώτον να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Και δεύτερον το μήνυμα που στέλνω στους κεντρώους, τους νοικοκύρηδες είναι ότι το πρώτο κόμμα θα κερδίσει τις 50 έδρες. Με μια ψήφο διαφορά θα πάει. Με όλο το σεβασμό στα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει σημασία ποιος θα έρθει τρίτο τέταρτο. Κάποιος για παράδειγμα που ψηφίζει Ποτάμι, αφαιρεί την πρωτιά από τη ΝΔ και θα έχει υπουργό τον Στρατούλη. Πρώτο κόμμα, έχει σημασία ποιοι θα βγεί. Η ψήφος έχει να κάνει με την ελπίδα. Εγώ σαν μελισσοκόμος μάζεψα λίγο λίγο το μέλι και το πρόσφερα όλο στον κόσμο, δεν το σπατάλησα», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ