Ιστορία του Ελληνικού Εθνους: Από αυτή την Παρασκευή με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» - iefimerida.gr

Ιστορία του Ελληνικού Εθνους: Από αυτή την Παρασκευή με την εφημερίδα «Παραπολιτικά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου η Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η εφημερίδα Παραπολιτικά στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, με αφορμή τη νέα μεγάλη προσφορά προς τους αναγνώστες, του μνημειώδους έργου της Εκδοτικής Αθηνών, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους που γίνεται -για πρώτη φορά- κτήμα κάθε Έλληνα.

Από αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου και κάθε εβδομάδα, ένας πολυτελής σκληρόδετος τόμος του μοναδικού αυτού έργου θα προσφέρεται στους αναγνώστες μαζί με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Για τη σημασία του έργου αυτού μίλησαν η Πρόεδρος της Εκδοτικής Αθηνών, κα Χριστιάνα Χριστοπούλου, ο Πρυτανεύων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, η Ομότιμη Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, κα Λουΐζα Λουκοπούλου και ο δημοσιογράφος, κ. Φώτης Απέργης ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, κα Λίζα Δουκακάρου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθη, ανάμεσα στους οποίους οι υποψήφιοι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νικήτας Κακλαμάνης, Κατερίνα Παπακώστα, Νόνη Δούνια και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του πνευματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Ιστορία του Ελληνικού Εθνους: Από αυτή την Παρασκευή με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» | iefimerida.gr 0

Λίγα λόγια για την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους:

Τριακόσιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επιστήμονες αφοσιώθηκαν στη συγγραφή του, υπό την εποπτεία επιτροπής καταξιωμένων ανθρώπων του πνεύματος και με τη συμπαράσταση ειδικών συμβούλων για κάθε ιστορική περίοδο. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Κατόρθωσαν να παρουσιάσουν την πιο υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ιστορική αναδρομή στον ελληνισμό από την αρχαιότητα έως το τέλος του 20ου αιώνα.

Η Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κυρία Λουΐζα Λουκοπούλου, τόνισε: «Η πρωτοβουλία για την διάθεση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών απαντά στο αίτημα μιας μερίδας της κοινωνίας να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη, πλήρη και έγκυρη θεώρηση της Ιστορίας μας με την ευρύτερη δυνατή έννοια του όρου. Γιατί στο συγκεκριμένο έργο η διαχρονική ιστορία του Ελληνισμού, από τους απώτερους προϊστορικούς χρόνους ως τις ημέρες μας και σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη που σημάδεψε με την παρουσία του, δεν περιορίζεται στην απλή εξιστόρηση των γεγονότων. Επιχειρεί, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστοριογραφία, να αποκαλύψει τις οικονομικές, τις κοινωνικές, αλλά και τις πολιτιστικές δομές που σηματοδοτούν κάθε ιστορική περίοδο: οικονομία, κοινωνία, θρησκεία, φιλοσοφία, επιστήμες, λογοτεχνία, τέχνες.

Η ολοκλήρωση του συνθετικού αυτού έργου, με προσκλητήριο πανστρατιάς στην ελληνική επιστημονική κοινότητα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αληθινού εκπαιδευτικού εγχειριδίου. Συγχρόνως όμως αποτέλεσε κινητήριο μοχλό για την αναζωογόνηση της έρευνας σε πολλούς κλάδους των ανθρωπιστικών επιστημών, που βρίσκονταν σε κατάσταση υπνώσεως».

Ιστορία του Ελληνικού Εθνους: Από αυτή την Παρασκευή με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» | iefimerida.gr 1

Η Πρόεδρος της Εκδοτικής Αθηνών, κα Χριστιάνα Χριστοπούλου, ο Πρυτανεύων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, η Ομότιμη Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, κα Λουΐζα Λουκοπούλου και η συντονίστρια της συζήτησης, δημοσιογράφος κα Λίζα Δουκακάρου

Τα Παραπολιτικά αφουγκραζόμενα τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού για ποιοτικές προσφορές, προχωρούν στην κυκλοφορία αυτού του μνημειώδους έργου χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα της έκδοσης και σε προσιτή τιμή, έτσι ώστε η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους να φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε ελληνική οικογένεια.

H Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί μαζί με ελληνική εφημερίδα. Ο πρώτος τόμος θα κυκλοφορήσει εκτάκτως αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου μαζί με τα Παραπολιτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ