Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το πρωί, η Microsoft παρουσίασε στα γραφεία της εταιρείας την καινούρια εκδοχή του λειτουργικού συστήματος της, τα Windows 10.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού Microsoft έκανε γνωστό ότι η αναβάθμιση των Windows 10 θα διατίθεται δωρεάν στην αγορά κατά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του λειτουργικού συστήματος, γεγονός που χαροποίησε τους χρήστες του προγράμματος. Πέρα από την ανακοίνωση της δωρεάν αναβάθμισης , η εταιρεία παρουσίασε και τις καινούριες προσθήκες στο λειτουργικό σύστημα που κάνουν πιο ευχάριστη την χρήση των διαφόρων συσκευών.

Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Continuum feature θα επιτρέπει στο χρήστη να ξεκινάει μια εργασία στον υπολογιστή και να μπορεί να την συνεχίσει στο τάμπλετ ή στο smartphone. Στα νέα Windows θα ενσωματωθεί επίσης το πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού Cortana, που υπήρχε μόνο στην έκδοση για κινητό τηλέφωνο. Αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργεί με φωνητικές εντολές και θα υπενθυμίζει στον κάτοχο του τα σημαντικά του ραντεβού και θα του δίνει πληροφορίες για θέματα που τον αφορούν. Επίσης θα μπορεί να ανοίγει προγράμματα, ύστερα από εντολές του χρήστη, χωρίς να χρειαστεί να πατήσει κάποιο κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην παρουσίαση, έγινε και η πρώτη επίδειξη του νέου μηχανισμού αναζήτησης των Windows , με το κωδικό όνομα Spartan. O μηχανισμός αναζήτησης θα απαιτεί λιγότερη χρήση δεδομένων, γεγονος που κάνει την αναζήτηση πιο γρήγορη. Παράλληλα, ο χρήστης θα μπορεί να σημειώσει πάνω στην οθόνη με μια συσκευή τύπου πένας και να επιλέξει τα κομμάτια από το άρθρο που τον ενδιαφέρουν. Είναι συμβατός με το πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού Cortana και ο κάτοχος του υπολογιστή έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για μια τοποθεσία που θέλει να επισκεφθεί.

Οσον αφορά τα κινήτα τηλέφωνα, το λειτουργικό σύστημα θα είναι το ίδιο. Θα περιληφθούν στις υπηρεσίες που προσφέρει τα προγράμματα Word, Excel, και PowerPoint. Υπάρχει επίσης μια πολύ καλύτερη ενσωμάτωση του Skype. Όταν το τηλέφωνό σας ανιχνεύει ότι είστε σε ένα δίκτυο δεδομένων, όπου το Skype μπορεί να λειτουργήσει καλά, θα σας συνδέει απευθείας .

Τέλος, η Microsoft παρουσίασε τα HoloLens, τα πρώτα τρισδιάστατα γυαλιά της που διαθέτουν κάμερα με δυνατότητα περιστροφής 120 μοιρών για τον κάθε φακό. Θα προβάλλουν ολογράμματα ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να δει τηλεόραση και να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, μέσω εικονικών οθονών. Προκειμένου να δημιουργηθούν τα ολογράμματα, το φως αντανακλά στην συσκευή με συνέπεια τα φωτόνια να εισέρχονται στους δύο φακούς και περνώντας από μπλε, πράσινους αλλά και κόκκινους χρωματισμούς να φτάνουν στο μάτι του χρήστη. Επίσης, μέσω των HoloLens μπορείτε να χειριστείτε εφαρμογές αλλά και να διασκεδάσει με παιχνίδια.

Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Τα Windows 10 και τα μαγικά τρισδιάστατα γυαλιά που γοητεύουν [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Windows10 παρουσίαση Τρισδιάστατα Γυαλιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ