Το Μάλι αρνείται να θάψει τον τρομοκράτη του εβραϊκού παντοπωλείου - iefimerida.gr

Το Μάλι αρνείται να θάψει τον τρομοκράτη του εβραϊκού παντοπωλείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μάλι απάντησε αρνητικά στο αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης να θαφτεί στη χώρα καταγωγής του ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο άνθρωπος που αιματοκύλησε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι.

Ο τρομοκράτης και συνεργός των αδελφών Κουασί, ο οποίος μία ημέρα πριν από το μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ μία αστυνομικό, επρόκειτο να θαφτεί σήμερα στη Μπαμακό, αλλά τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση του Μάλι ενημέρωσε τις γαλλικές Αρχές πως δεν πρόκειται να δεχθεί να ταφεί ο Κουλιμπαλί στο έδαφός του.

Τελικά, ο Κουλιμπαλί παραμένει προς το παρόν σε γαλλικό νεκροτομείο, ενώ ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ δήλωσε το πρωί της Πέμπτης πως «αν το Μάλι αρνείται να τον θάψει στο έδαφός του, τότε θα θαφτεί στη Γαλλία», χωρίς όμως να διευκρινίσει ούτε το πού, ούτε το πότε, ούτε το γιατί το Μάλι άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμεντί Κουλιμπαλί Μάλι τρομοκράτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ