Αμφότεροι επέστρεφαν από Θεσσαλονίκη από προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχαν σε μικρή χιλιομετρική απόσταση.
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας μπήκαν στο ίδιο αεροπλάνο επιστροφής στην Αθήνα και μάλιστα με μια σειρά διαφορά στις θέσεις του αεροσκάφους. Οπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύσαν τα «ΝΕΑ», Τσίπρας και Κουτσούμπας βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους με την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να ανεβαίνει ενόψει και της αυριανής συγκέντρωσης στην Αθήνα. Ο Τσίπρας θα μιλήσει στην Ομόνοια και ο Κουτσούμπας την ίδια ώρα στο Σύνταγμα. Κάτι που... όξυνε τα πνεύματα.
![Δύο... ξένοι: Τσίπρας και Κουτσούμπας στο ίδιο αεροπλάνο [εικόνα] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/tsipras_koutsoumpas_473_355.jpg?itok=kWUozwWS)
Τι είπαν Τσίπρας-Κουτσούμπας στο αεροπλάνο
Απαντήσεις για το …διάλογο που είχαν "στον αέρα" κατά τη διάρκεια της πτήσης για Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον Βήμα fm, με τους δύο άντρες να συμφωνούν ότι είναι βραχνιασμένοι.
O Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας ήταν αυτός που έσπασε τον "πάγο":
"Σε ακούω βραχνιασμένο, τι κάνεις με τη βραχνάδα σου; Και εγώ βραχνιασμένος είμαι...".
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρθηκε ποια ώρα θα ξεκινήσει η εκδήλωση του ΚΚΕ, λέγοντας πως «Εμείς θα το καθυστερήσουμε λίγο, να μαζευτεί και ο κόσμος».