Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να βάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο - iefimerida.gr

Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να βάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


«Αυτό το υποτιθέμενο φλερτ με τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος σας θυμίζω ότι είναι Επίτροπος της Ε.Ε. και αντιπρόεδρος της Ν.Δ., γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Αδαπάνως γίνεται, για να δείξει ότι έχει μετακινηθεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) τόσο πολύ από τις θέσεις του, ούτως ώστε προτείνει και τον Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν ήδη επιλέξει ποιος θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος και δεν μας το λένε. Όλες οι πληροφορίες μάς λένε ότι θα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος» ανέφερε ο κ. Σταμάτης μιλώντας στο Βήμα FM.


Ο ίδιος με απόλυτο τρόπο δήλωσε αφενός ότι η ΝΔ θα επανέλθει με πρόταση για τον Σταύρο Δήμα και με ένα τριπλό «ποτέ ποτέ ποτέ» αρνήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.
«Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Για να το κλείσουμε οριστικά. Διότι ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Πρόεδρος» είπε.
Κληθείς να εξηγήσει περαιτέρω καταλόγισε στον κ. Κωνσταντόπουλο ότι δεν έχει επαφές στην Ευρώπη και κυρίως πως εκείνος έριξε στη δημόσια συζήτηση τα περί «εξαγοράς βουλευτών» για την εκλογή προέδρου την οποία μάλιστα χρέωσε στην ΝΔ αλλά εμφανιζόμενος στον εισαγγελέα δεν στοιχειοθέτησε.
Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Σταμάτης επανέλαβε την κεντρική θέση της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ακριβώς αυτά τα οποία λέει και τα οποία θα οδηγήσουν την χώρα σε χρεοκοπία ενώ επικαλέστηκε δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη.
«Τη δήλωση Δραγασάκη τη διάβασε κανείς; Θα ανατρίχιαζε, διότι λέει περίπου αυτά που λέμε κι εμείς. Ότι αν δεν κλείσουμε το σκέλος των διαπραγματεύσεων και δεν συμφωνήσουμε ως τον Ιούνιο, θα έχουμε πτώχευση. Αυτό λέει ο Δραγασάκης! Αν δεν κλείσουμε τη διαπραγμάτευση, λέει. Πιστεύετε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να μιλήσουν με ενιαία φωνή; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει και θα κάνει αυτά που έλεγαν μέχρι πριν από ένα μήνα. Τα μισά από αυτά, όταν θα τα κάνει, τότε θα συνειδητοποιήσει ο λαός γιατί βαράμε από τότε το καμπανάκι του κινδύνου. Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα να είναι πιο φιλελεύθερος και από μένα» είπε.
Και κατέληξε «αν δεν ολοκληρωθεί η φάση της διαπραγμάτευσης που έχουμε τώρα – και αυτή είναι η διαφορά με τον Δραγασάκη – δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ρύθμισης του χρέους, για την οποία λέμε για επιμήκυνση της εξόφλησης και χαμηλά επιτόκια. Θα το κλείσουμε το μνημόνιο τώρα, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπει σε μία διαδικασία νέων διαπραγματεύσεων, θα είναι υποχρεωμένος να κάνει νέο μνημόνιο. Προειδοποιούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό ότι το μη κλείσιμο του μνημονίου, όπως εμείς το λέμε, οδηγεί αυτόματα ή στη χρεοκοπία ή σε νέο, σκληρότερο μνημόνιο».
Για την έξοδο από το ευρώ
«Θέμα εξόδου από το ευρώ, δεν υπάρχει κανονισμός που το προβλέπει. Εάν δεν μπεις σε συμφωνία ρύθμισης, δεν σου δανείζουν χρήματα. Πώς θα πληρώσεις μισθούς και συντάξεις, εισαγόμενα προϊόντα, φάρμακα και πετρέλαια; Δεν τα παίρνει κανείς τα ομόλογα τότε! Ποιος θα πάρει τα ομόλογα; Μια χώρα όπως η Ελλάδα, στο καθεστώς που είναι, δεν θα τα πάρει κανείς τα ομόλογά της. Ούτε οι τράπεζες δεν τα παίρνουν» ανέφερε σχετικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ